10 bij 10 Marketingplan

Het ‘10 bij 10’ marketingplan maakt gebruik van verschillende media voor reclame of marketing. Het gaat letterlijk om het inzetten van verschillende strategieën zodat je niet ‘al je eieren in één mandje legt’. Je dient je marketingbudget voldoende te spreiden zodat je voorkomt dat wanneer een strategie faalt, niet je hele marketingplan uiteen valt.

Verschillende media kunnen zijn Direct Mail, radio, tijdschriften, netwerken, en verschillende kunnen vallen onder de kop ‘internetstrategieën’, zoals bijvoorbeeld social media, je eigen website, beoordelingswebsites zoals Google, Yelp, Trust Pilot, vergelijk.nl en ook branchegerichte sites als Expedia.

Het is belangrijk om te onderscheiden hoe je jouw doelgroep het beste kan bereiken om jouw boodschap over te brengen. Om je budget maximaal te benutten, zul je moeten onderzoeken waar jouw doelgroep zich bevindt, wat ze lezen, waar ze naar luisteren, waar ze uithangen etc. Jouw doel is om tien strategieën in te zetten om jouw doelgroep te bereiken.

De 10 strategieën die jij besluit in te zetten, dienen alle dezelfde gelijkluidende boodschap te hebben. Deze boodschap dient helder en bondig te zijn en dient exact aan te geven wat jouw product of dienst doet, en waarom het een voordeel is om het te gebruiken.

Als je hulp nodig hebt bij het definiëren van je doelgroep en de 10 beste strategieën om deze te bereiken, neem dan contact op met je business coach voor het maken van een afspraak om dit te bespreken.

Partners

Partner Partner Partner Partner