4 manieren waarop je jezelf kunt motiveren

Hejij moeite met het halen van deadlines? Voel je je de hele tijd opgebrand en moe? Stel je taken uit? Dit zijn enkele tekenen van ongemotiveerd zijn. Als iemand gemotiveerd is, zitten ze bovenop hun prioriteiten en voelen ze zich uiteindelijk goed over zichzelf en hun werk. Hier zijn vier belangrijke manieren om je te helpen jezelf te motiveren. Probeer deze tips om jezelf en jouw werk te verbeteren.

 

 

1. Laat de tijdspsychologie voor je werken 

Als je ooit eerder een cursus timemanagement hebt gevolgd, heb je geleerd hoe je meer in minder kunt stoppen. Maar is het je ooit opgevallen hoe moeilijk het is om een project of opdracht onvolledig achter te laten? Je kunt met deze psychologie van voltooiing spelen door een lijst met ‘dingen die je moet doen’ op te schrijven voordat je aan het einde van de werkdag naar huis gaat. Hiermee sluit je de dag af en maak je je hoofd leeg. Andere is de kans groot dat je steeds blijft denken ‘niet vergeten dat ik dat morgen moet doen’ en als je dan morgen wilt beginnen moet je vaak dan weer eerst teruggrijpen naar waar je gisteren was gebleven. Vanavond, voordat je het kantoor verlaat, schrijf divijf telefoontjes op die je morgenochtend moet plegen. Of vul dat contactformulier in van potentiële klanten die je morgen moet opvolgen. 

 

 

2. Stel doelen voor jezelf: per dag én per uur

Weinig mensen hebben het vermogen om constant gedisciplineerd te blijven. Toch hebben studies aangetoond dat een groot verschil tussen degenen die slagen en degenen die falen een constante en geconcentreerde activiteit is. Topperformers stellen bepaald gedrag, bijvoorbeeld een lunch nemen, uit totdat ze een vooraf bepaald aantal telefoontjes hebben gepleegd. Ze staan zichzelf pas toe om te golfen als ze een bepaald aantal producten hebben verkocht. Zeker: het zijn offers, maar ondertussen maken ze ook sales. De meesten die deze methode van zelfopoffering toepassen, zeggen dat wanneer ze een lunch of een golfspel ‘verdiend’ hebben, de smaak erg zoet is wanneer deze wordt gekoppeld aan een succesvolle activiteit. 

  

3. Zorg dat verkopen een spel wordt

Als je jouw werk te serieus neemt, maakt plezier plaats voor eentonigheid. De meeste topverkopers geven aan dat hun inkomen afhangt van hoeveel plezier zij hebben op het werk. Interessant is dat veel laagpresteerders hun loonstrookje juist als de grootste motivator beschouwen. Het probleem is dat jouw verkoopresultaten zullen fluctuerenJe kunt binnen een jaar van een ‘wie?‘ naar een ‘wie is hij??‘ gaan. Speel’ bijvoorbeeld vaker met joutopklanten. Stuur verjaardagskaarten naar potentiële klanten of contacten waar je om geeft. Kijk eens hoeveel telefoontjes je in een uur of een dag kunt doen zonder dat je je echt zorgen hoeft te maken over het resultaat. Vergeet niet om wat PLEZIER te hebben terwijl je aan het DOEN bent! 

  

 

4. Activiteit belonen is een sleutelfactor bij het behouden van motivatie 

Een geweldige manier om de symptomen van burn-out te voorkomen, is door beloningen te koppelen aan activiteit in plaats van aan succes. Een manier om motivatie te doden, is door je frustratie en isolement te vergroten. Je hebt dit misschien al eens gedaan door je terug te trekken van de mensen in je leven van wie je houdt. Maar een geweldige manier om motivatie te creëren, is jezelf een bekrachtigingsgeschenk te gunnen dat het resultaat is van jouw superieure inspanning. Onthoud: inspanning resulteert altijd in succes als deze wordt volgehouden. 

 

Partners

Partner Partner Partner Partner