6 Stappen naar een Succesvol Bedrijf • ActionCOACH

6 Stappen naar een Succesvol Bedrijf

‘Een Succesvol Bedrijf is een Commerciële, Winstgevende Onderneming die kan werken zonder de Eigenaar’

Dit lijkt voor veel bedrijfseigenaren onmogelijk maar de praktijkvoorbeelden – die een ieder wel kent – bewijzen dat het wel kan. Je moet alleen weten hoe … In 6 stappen dus.

Mastery

De eerste stap om een bedrijf te laten groeien is te zorgen voor een stevig fundament. Dit betekent dat het bedrijf een duidelijke visie en doelen heeft en winstgevend draait met voldoende managementinformatie om belangrijke beslissingen te kunnen nemen. De levering van het product of de dienst dient vlekkeloos te verlopen en als ondernemer heb je grip op jouw tijd, zoals je wekelijks de tijd kan nemen om structureel AAN de groei van je bedrijf te werken.

Niche

De tweede stap is het vinden of aanscherpen van je USP (Unique Selling Proposition) zodat kraakhelder is wat jou in de markt onderscheidt van anderen. Dit vormt de basis om jouw marketing- en sales machine op de bouwen en met slimme strategieën de ‘5 winstaandrijvers’ in te zetten voor exponentiële groei.

Leverage 

Nu je in stap 2 een voorspelbare cash flow hebt gecreëerd is het tijd om aan systemen werken. Systemen zorgen voor efficiency en consistente kwaliteit, en maken dat je meer kan delegeren zodat je steeds meer tijd terugwint. Systemen helpen je team het werk te doen zodat jij daar steeds minder bij betrokken hoeft te zijn.

Team

De juiste personen op de juiste plek. Het vinden en behouden van de juiste teamleden staat in deze stap centraal. Je gaat de stap maken van manager naar leider van jouw bedrijf, met een team dat net zo enthousiast is over jouw bedrijf als jijzelf. Ja, dat kan echt. Het team draagt zorg voor de klanten, de klanten zorgen voor het bedrijf en het bedrijf zorgt voor jou.

Synergy

In de vijfde stap zorg je ervoor dat de resultaten groter zijn dan de investering. Zodat er voldoende ruimte ontstaat om een algemeen directeur aan te stellen voor de dagelijkse leiding van jouw bedrijf en jij steeds meer misbaar wordt in je bedrijf.

Results

In de laatste stap kan je genieten van de vruchten van je arbeid, alles werkt en groeit rustig. Je hebt een winstgevende, commerciële onderneming die werkt zonder jou, die jou voldoende tijd en geld geeft om je persoonlijk doelen te realiseren.

ActionCOACH heeft met tienduizenden bedrijven dit groeipad doorlopen, en nog steeds werken wij dagelijks met ondernemers wereldwijd aan het stapsgewijs opbouwen van hun droombedrijf. Het gaat niet van de ene op de andere dag, maar als de richting bepaald is en het plan is uitgestippeld, werken ondernemen en business coach samen aan de realisatie hiervan.

Meer weten over hoe dit groeimodel voor jouw bedrijf kan werken?
Plan een gratis business coaching sessie met een van onze coaches.

Partners

Partner Partner Partner Partner