7 Signalen om een business coach te worden

Heb jij het in je om een Business Coach te worden?

De business coaching branche is “booming”, maar niet iedereen heeft dat wat nodig is om een business coach te worden.

Hier zijn zeven signalen die aangeven dat je gereed bent om een business coach te worden.

1. Je hebt een zakelijke ervaring

Het eerste teken dat je een business coach zou kunnen worden, is dat je zakelijke ervaring hebt en dat je van ondernemen houdt. Als je het leuk vond om jouw eigen bedrijf te laten groeien, of werkzaam bent (geweest) in het bedrijfsleven op management- of directieniveau met ervaring in verschillende bedrijfsdisciplines, ben je mogelijk gereed om een business coach te worden.

2. Je wilt flexibiliteit

Het tweede teken is dat je op zoek bent naar meer flexibiliteit in je leven. Business coach worden betekent dat je van flexibel kunt werken, en dit zelfs overal ter wereld. Je kunt ook vanuit huis werken. Als je de negen tot vijf bedrijfscultuur beu bent of in regelmatig in het woon-werkverkeer vastzit, kan het zijn dat toe bent aan de stap naar zelfstandig business coach worden.

3. Je houdt van anderen helpen

Ben jij de persoon waar mensen op af stappen voor advies of hulp? Als jij die persoon bent bij borrels of op netwerkevents die ondernemers en andere zakenmensen benaderen voor advies over hun bedrijfsuitdagingen? Dan is de kans groot dat je een geweldige business coach zult worden, en dat je iets zou moeten doen in het vak van andere mensen helpen.
Je hebt duidelijk de kennis en vaardigheden, en daarom komen mensen naar je toe. Dat is een goed teken dat jij hebt wat nodig is om een business coach te worden.

4. Je houdt ervan nieuwe dingen te leren

Het is belangrijk als business coach dat je steeds nieuwe kennis opdoet. Dit betekent dat je graag boeken leest, naar workshops gaat, naar podcasts luistert, audiotraining doet, video’s kijkt enz. Als je het leuk vindt om nieuwe dingen te leren en naar nieuwe gebieden te kijken, of dit nu zakelijk is of anderszins, dan is het een teken dat je een geweldige business coach zou kunnen zijn.

5. Je houdt van werken met mensen

Business coaching gaat over het één-op-één, of in groepen, werken met zakenmensen en bedrijfseigenaren. Hen helpen hun sterke en zwakke punten te identificeren, niet alleen in hun bedrijf maar ook in zichzelf. Je moet het dus leuk vinden om met mensen te werken. Je moet genieten van de uitdaging om te werken met verschillende persoonlijkheidstypen, en genieten van de beloning om iemand te helpen resultaten te behalen.
Als je houdt van interactie met andere mensen, vooral in het bedrijfsleven, is dat een geweldig teken dat je een uitstekende business coach zou kunnen worden.

6. Je inspireert anderen

Als mensen tegen je zeggen dat je inspireert, of als je denkt dat je mensen kunt inspireren, dan kan het zijn dat je een professionele coach bent. Bij business coaching draait het om samenwerken met de ondernemer, niet zozeer met het bedrijf. Dat is soms verwarrend. Zakelijke vaardigheden zijn absoluut belangrijk, maar de vaardigheden van werken met mensen zijn belangrijker.
Mensen willen graag gemotiveerd en geïnspireerd zijn om de dingen te doen die ze moeten doen om de resultaten te krijgen die ze nodig hebben in hun bedrijf. Dus als je een inspirerend individu bent en mensen je dat in het verleden al hebben verteld, of je weet gewoon dat je die positieve kijk op het leven hebt en dat je een inspirerend persoon bent, dan kan het worden van een business coach de beste stap zijn die je maakt.

7. Je bent op zoek naar verandering

Als je vastzit in een sleur en je bent op zoek naar verandering … én je hebt de vorige zes signalen opgemerkt, dan ben je mogelijk klaar om business coach te worden.
Dit kan een geweldige volgende stap zijn op een nieuw carrière pad, dat opwindend is, dat loont en je veel voldoening geeft. Daarbij is het flexibel en het geeft je de vrijheid je eigen leven in te richten.

Misschien heb je er al een tijdje over nagedacht om dit te doen, maar weet je niet waar je moet beginnen.
We zijn op zoek naar fantastische mensen om als ActionCOACH Partner of Senior Partner aan te sluiten bij ons team.

Spreekt dit je aan en wil meer weten?

Maak dan een belafspraak  voor een oriënterend gesprek.

Na een eerste gesprek nodigen we je graag uit voor een Discovery Day en voor deelname aan onze eendaagse workshop ‘Business Coaching in 1 Day’

Partners

Partner Partner Partner Partner