De basics van het hebben van een eigen franchise • ActionCOACH

De basics van het hebben van een eigen franchise

Een flink aantal mensen besluit om de franchisingwereld in te stappen omdat het zich bevindt in het gebied tussen een werknemer zijn versus een bedrijfseigenaar zijn. Je ontvangt de voordelen van het opereren onder een goed georganiseerd moederbedrijf terwijl je nog steeds beschikt over een grote hoeveelheid autonomie in hoe jij je franchise runt. Omdat het niet 100% een eigen bedrijf is maar nog steeds veel meer dan loondienst kan het succesvol runnen van een eigen franchise hierdoor in het begin best lastig zijn, terwijl je gaandeweg leert hoe je het beste kunt opereren binnen de standaarden en codes die je worden opgelegd door het moederbedrijf.

Gezien het feit dat het bezitten van een eigen franchise meer gereglementeerd is dan het hebben van een eigen onafhankelijk bedrijf, zal de manier waarop je succes behaald verschillend zijn. Het starten van je eigen bedrijf is alleen beperkt tot wat jij wilt, terwijl je als franchisenemer ook te maken hebt met andere kosten en variabelen afhankelijk van wat het moederbedrijf wil. Licentiekosten, royalty’s, beperkingen met betrekking tot locaties, verplichtingen over hoe dingen eruit moeten zien – dit zijn allemaal factoren die je in overweging moet nemen als franchisenemer. Het doel van dit artikel is om jou een overzicht te geven van de basisaspecten van een eigen franchise, en hoe je het meeste voordeel kunt halen uit jouw unieke positie. Dus, wat zijn de basics van het hebben van een franchise?

Ken je gebied
Wat menig persoon niet weet, is dat veel franchiseformules werken met het recht om te opereren binnen een bepaald gebied. Wanneer een franchise eenmaal is geopend, kan een concurrerende franchise niet worden geopend binnen een bepaalde straal in dit gebied. Afhankelijk van het bedrijf en de prestaties van de concurrerende locatie, is het niet zeker dat je jouw franchise overal kunt vestigen waar jij wilt. Dit wordt ook wel berekend door middel van populatie, vaak ook het verzorgingsgebied genoemd, waardoor de afstand tussen franchises in een meer landelijk gebied groter zullen zijn dan in de stad. Zorg er dus voor dat je weet met wie of wat je waarschijnlijk zult concurreren voordat je besluit om een franchise te vestigen: zelfs als je niet op de tenen van een concurrerende franchise stapt, kan het zo zijn dat je met vele andere onafhankelijke bedrijven concurreert die soortgelijke producten of diensten aanbieden.

Overweeg de kosten
Wanneer je een contract tekent om een eigen franchise te openen, krijg je automatisch toestemming om gebruik te maken van het intellectuele eigendom van het moederbedrijf. Buiten dat wat je betaalt voor je licentie, betaal je ook nog royalty’s per week of maand. Dit is vaak een vast bedrag, wat betekent dat wanneer jouw franchisevestiging onder de norm presteert, je vaak de kosten uit je eigen zak dient te betalen. Vele bedrijven verplichten je vaak ook om te betalen voor het marketingfonds, ondanks dat dit fonds potentieel voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Buiten royalty’s zijn de meeste kosten redelijk laag, maar lopen toch op tot een fiks bedrag aan het einde van een fiscaal jaar. Deze kosten komen nog bovenop de standaard bedrijfskosten zoals huur, personeel, machines, etc.

Begrijp de operationele beperkingen
Ondanks dat er een aanzienlijke hoeveelheid vrijheid is in hoe jij jouw dagelijkse bezigheden runt, wordt er nog steeds van je verwacht dat je voldoet aan een waslijst van regels en beleid en het op de hoogte blijven van nieuwe acties en producten. Van een franchisenemer van McDonald’s wordt bijvoorbeeld verwacht dat deze zijn omzet besteed aan het up-to-date houden van de winkel wanneer er een nieuw product op de markt wordt gebracht (zoals een alledaags ontbijt). Zij moeten zich zowel houden aan de kledingvoorschriften als aan het inrichten van hun winkel op een bepaalde manier. Sommige franchisegevers hebben de voorkeur voor deze gedisciplineerde aanpak, maar ieder bedrijf is verschillend in hoe streng ze omgaan met hun franchisenemers. Zorg ervoor dat je je research doet voordat je kiest voor een franchise binnen een bepaald bedrijf.

Behandel het alsof het je eigen bedrijf is
Het is waar dat je niet zelf de marketing of ideeën hebt bedacht, maar dat betekent niet dat jouw franchise minder waardevol is. Het is nog steeds van jou – jij hebt ervoor betaald, je werkt er lange uren voor, en je hebt je bloed, zweet en tranen erin gestopt om het te laten werken. Alleen omdat het niet jouw eigen intellectuele eigendom bevat, betekent het niet dat je jezelf hoeft te distantiëren van je franchise. Mensen die weinig in hun franchise stoppen, krijgen er weinig voor terug: omgekeerd geldt het echter ook dat wanneer je er veel tijd en energie in stopt om jouw droom uit te laten komen, je met veel meer wegloopt dan waar je in de eerste instantie mee bent begonnen.

Als je echt hart voor de zaak hebt, zul je dat in alles terugzien. Jouw eigen franchise zal er goed uitzien en soepel lopen, jouw werknemers zullen toegewijd en hardwerkend zijn, en uiteindelijk zul je ook meer winst draaien in jouw franchise. Het is jouw baby, behandel het daarom ook als een baby!

Entrepreneur’s Assessment

Wanneer je geïnteresseerd bent in de franchisekansen met ActionCOACH, doe dan de Entrepreneur’s assessment om te kijken of jij over de ‘mindset’ beschikt die nodig is om je eigen bedrijf te bezitten. Klik op deze link om je assessment te beginnen…Het is gratis!

 

Partners

Partner Partner Partner Partner