Ben jij een zakelijke Rembrandt? Nieuws ActionCOACH

Ben jij een zakelijke Rembrandt?

Rembrandt staat bekend als een groot Meester in de kunst. Hij is één van de weinige opmerkelijke kunstenaars die ooit zo’n status bereikt heeft op grond van de kwaliteit en kwantiteit van zijn kunst. Rembrandt wordt ook als een Meester beschouwd omdat hij kunstvormen onderwees, begeleidde en transformeerde voor vele generaties.

 

Velen van ons beschouwen onszelf als bekwaam op vele gebieden. Sommigen noemen zichzelf experts en geven blijk van beheersing en bekwaamheid in muziek, kunst, wiskunde, wetenschap en sport, maar weinig van ons worden ooit als echte Meesters gezien. Meesterschap vereist een bepaald hoger begrip van discipline en het kost tijd om te verkrijgen.

 

JEMEN – CIRCA 1972: postzegel gedrukt door Jemen,
toont Zelfportret van Rembrandt, circa 1972
 

 

Zakelijke vaardigheden kun je leren beheersen door intensieve aandacht. Success.com noemt tien sleutelactiviteiten om meesterschap te bereiken: 

 1. Bepaal de vaardigheid die jij wilt beheersen. 
 2. Stel specifieke, grensverleggende doelen op jouw pad naar het ontwikkelen van die vaardigheid. 
 3. Koppel een hoge mate van emotie aan je reis naar meesterschap. 
 4. Identificeer de factoren die cruciaal zijn voor succes en ontwikkel je sterke punten op die factoren. 
 5. Ontwikkel visualisaties die duidelijk laten zien hoe succes én mislukking er voor jou uitzien. 
 6. Plan voor jezelf uitdagende oefeningen die door andere deskundigen ontwikkeld zijn. 
 7. Meet je vorderingen en vraag om feedback van buitenaf. 
 8. Socialiseer jouw leerweg door met anderen te oefenen of tegen ze te concurreren. 
 9. Stel voortdurend hogere doelen zodat je je zelf blijft verbeteren. 
 10. Leer aan anderen wat jij aan het leren bent.
   

Meesterschap wordt formeel gedefinieerd als een “alomvattende kennis of vaardigheid in een onderwerp of prestatie” (Dictionary.com, 2021).  


ActionCOACH
 – de wereldwijde leider in de Business Coaching branche – biedt een krachtig programma ‘6 Stappen naar Enorme Bedrijfsresultaten’. 

ActionCOACH identificeert het eerste niveau van zakelijk succes als Meesterschap (Mastery). Zonder beheersing, zonder volledig inzicht in de belangrijkste gebieden, zul je er als ondernemer er niet in slagen jouw volledige potentieel te bereiken. 

 

Meesterschap is het eerste niveau naar zakelijk succes. 

  

Mastery is onderverdeeld in vier aparte bedrijfsgebieden. 

 1. Bestemming  Destination Mastery  
 2. Geld – Money Mastery 
 3. Tijd – Time Mastery 
 4. Levering – Delivery Mastery 

  

Destination Mastery (bestemming) richt zich op het vaststellen van een krachtige missie en visie voor een organisatie. Het gaat om het stellen van S.M.A.R.T. doelen om doelstellingen te bereiken en het begrijpen van het WAAROM een bedrijf bestaat en WAAROM men tot succes gedreven wordt. Op dit niveau moet je als ondernemers een inspirerende en boeiende visie en missie duidelijk kunnen verwoorden, waarna je kunt overgaan tot Money Mastery. 

 

 Creëer een Visie. Stel doelen en ontdek het jouw WAAROM? 

 

Meesterschap in geldzaken (Money Masteryhoudt in dat jouw onderneming inzicht heeft in de belangrijkste factoren om de cashflow te maximaliseren en de kosten van verkochte goederen te verlagen. Dit niveau van meesterschap omvat diepgaande studie en begrip van het volgende.  

 • Beheer van liquide middelen 
 • Financiering en kredietverlening 
 • Termijnen en facturering 
 • Crediteuren/Debiteuren 
 • Financiële overzichten 
 • Prijsstrategieën en verdiscontering 
 • Kostenbeheersing en kostenreductie 
 • Overheadreductie en herverdeling van middelen 
 • Verkoopprognoses en maximalisatie van inkomsten 

en nog veel meer… 

Hoewel de meeste bedrijfseigenaren een beroep zullen doen op echte deskundigheid op deze fundamentele bedrijfsgebieden, is het van cruciaal belang dat zij ook zelf inzicht hebben in wat van invloed is op de resultaten in elk gebied.

Als de routekaarten voor de Bestemming en Geldmeesterschap eenmaal uitgestippeld zijn, is het volgende aandachtsgebied Tijdmeesterschap. Op dit niveau moet je je als ondernemer concentreren op planning, delegeren en hoeveel zelfstudie en ontwikkeling je wilt doen voor succes op lange termijn. 

Als Bestemming, Geld en Tijd eenmaal onder de knie zijn, is het laatste niveau dat je moet beheersen Levering (Delivery Mastery). De vraag is hoe jouw organisatie jouw merkbelofte waarmaakt. 

Alles van aanvoerlijnen, tot de levering van diensten/producten en de klantervaring, moet geanalyseerd worden om er zeker van te zijn dat op elk niveau van de organisatie de nadruk ligt op het maximaliseren van tevredenheid, en meer. De kwaliteit van je producten en hoe gemakkelijk je het je klanten maakt om bij je te kopen zijn allemaal inherent aan dit niveau van meesterschap. 

Elk niveau van meesterschap vereist studie, onderzoek, en oefening. Maar om jezelf echt een zakelijke meester te noemen moet je ook in staat zijn om met anderen te delen en anderen op te leiden. Het is door het delen van je expertise dat je jezelf uiteindelijk een meester kunt noemen. 

Na Meesterschap is de volgende stap in 6 Stappen naar Enorme Bedrijfsresultaten het ontdekken van NICHE. Blijf ons volgen voor meer kennis over de volgende stappen of maak een afspraak met een van onze coaches. 

Zij kunnen je haarfijn uitleggen hoe het ‘6 Stappen-model’ werkt, en vooral ook hoe het voor JOUW bedrijf kan werken. 

Boek NU een afspraak voor een kosteloos ‘6 Stappen’- gesprek

Partners

Partner Partner Partner Partner