Betere balans tussen werk en privé

Veel ondernemers werken hard. Niet zelden ook té hard.
Ze maken vaak lange dagen en ook in de avonden en weekenden is men vaak nog met ‘de zaak’ bezig.
Herken je dit?

Vrijheid of schijn-vrijheid?

Ben jij ook zo’n ondernemer die moeite heeft het werk los te laten? Omdat het JOUW zaak is ben je ook eindverantwoordelijk, worden medewerkers en crediteuren als eerste betaalt en jij als laatste – of soms ook niet.

En hoe zit het met je vakantiedagen? Kan je eigenlijk wel weg jij wanneer jij dat wilt? Of kan je de zaak eigenlijk niet met een gerust hart achterlaten?
Een eigen bedrijf hebben geeft vrijheid, toch? Of is het soms een schijn-vrijheid?

Dat een hoge werkdruk en lange werkweken een negatieve invloed hebben op de ‘work-life’ balans zal niemand verbazen. Dit kan op den duur ten koste gaan van je relatie, of van de tijd die je kan doorbrengen met je kinderen. Of je komt niet meer toe aan je hobby’s, of aan sporten, wat weer ten koste kan gaan van je gezondheid.

Ook de financiële druk kan impact hebben op de privé situatie.
Het plezier in het zaken doen is er dan ook niet meer, wat zijn weerslag vindt in het bedrijf en ook thuis.

Helaas wordt het beeld van de hardwerkende ondernemer, die vele uren maakt, door de maatschappij gezien als ‘normaal’. Iets dat er bij hoort.
Maar is dat nu wel zo?

Wij vinden van niet. De bedoeling van het hebben van een bedrijf is dat het jou MEER leven geeft en niet dat het iets is dat ten koste gaat van je leven.

Een onderneming die kan werken zonder jou

ActionCOACH definieert een succesvol bedrijf als ‘een commerciële, winstgevende onderneming die kan werken zonder de eigenaar’.

Een bedrijf waar je niet misbaar bent is in feite niet meer dan een baan die je voor jezelf hebt gecreëerd. En wel een met niet al te riante arbeidsvoorwaarden.

Hoe zou het zijn als je de grip op jouw bedrijf terugkreeg, met een goed team dat de dagelijkse operatie zou kunnen draaien, zodat jij meer tijd krijgt en minder IN je bedrijf zou hoeven werken? Een bedrijf dat loopt als een geoliede machine en dat goede winsten maakt?

Wat zou dat betekenen voor jouw werk-privé balans, voor je relatie en je gezin als je die hebt? Zou dit het plezier in je onderneming weer terugbrengen, zodat je ook op de zaak een energieke eigenaar kunt zijn die weer tijd heeft voor z’n mensen en meer AAN het bedrijf kan werken.

Stop de waanzin

Ondernemen kan eenzaam zijn. Wie begrijpt je en met wie kun je over deze uitdagingen spreken. Vaak houdt iedereen zich stoer en natuurlijk ben ook jij ‘druk, druk , druk’. Wie houden we eigenlijk voor de gek?

Een gesprek met een ActionCOACH kan verhelderen waarom je bedrijf nog niet zonder jou kan werken. Het kan je ook inzicht geven in hoe je het wel voor mekaar kan krijgen.

Wacht niet langer en maak een afspraak voor een kosteloos coaching gesprek.

Partners

Partner Partner Partner Partner