Janine Lie-A-Kwie • ActionCOACH

Janine Lie-A-Kwie

Janine werkt al 25+ jaar voor, en met MKB-ondernemers, waarvan ruim 10 jaar als ActionCOACH Masterfranchisenemer en Business Coach. 

Na haar studie Bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Tilburg, met als specialisatie Marketing heeft zij gewerkt als Management Trainee bij warenhuis Vroom & Dreesmann (V&D) waarna zij een korte periode heeft gewerkt als strategieconsultant voor grote bedrijven. De beperkte impact van het adviseren van grote bedrijven vond zij onbevredigend en zij maakte een overstap naar het MKB.

Als onderzoeker bij het Centre for Retail Research (Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) heeft zij verschillende branchestudies gedaan en gepubliceerd. Na een korte pauze heeft zij bijna vijf jaar als Innovatie Adviseur gewerkt bij Syntens, een organisatie die MKB-bedrijven adviseerde en hielp bij het verbeteren van hun bedrijf. In deze rol heeft zij tientallen ondernemers in verschillende branches geholpen om mogelijkheden voor verbetering in hun bedrijf te vinden en deze uit te voeren. Een volgende stap in haar loopbaan, bracht haar Stichting IntEnt, een organisatie die migranten in Nederland hielp die terug wilden naar hun thuisland en om daar een eigen bedrijf te starten. In de rol van programmacoördinator voor Curaçao  was zij verantwoordelijk voor de training en begeleiding van aspirant ondernemers bij het opstellen van een businessplan en het daadwerkelijk opzetten van een bedrijf op Curaçao.

Tijdens haarbezoeken aan Curaçao werd zij verliefd op het eiland en medio 2007 verhuisde zij met haar gezin naar Curaçao. Op Curacao werkte zij als deeltijddocent op Universiteit van de Nederlandse Antillen (Small Business Management, Entrepreneurship en International Marketing) en als studentencoach bij CURISES (Curaçao Institute of Social Economic Studies) bij strategieprojecten voor lokale hospitality bedrijven.

Op het moment dat zij besloot zich te vestigen als zelfstandig MKB-consultant ontdekte zij ActionCOACH. In plaats van zelf het wiel opnieuw uit te vinden besloot zij franchisenemer te worden bij ActionCOACH.

Samen met haar partner Arnout Druyvesteyn verwierf zij in 2009 de franchiserechten van ActionCOACH voor het Caribisch gebied . Na een succesvolle lancering op Curaçao heeft zij ruim vijf jaar als business coach gewerkt met diverse bedrijven en tegelijkertijd ActionCOACH uitgebouwd tot een team van 11 Business Coaches in het Caribisch gebied; een team dat het uitstekend doet en groeit. Sinds haar terugkeer in Nederland eind 2014 is zijn Janine en Arnout ook de Masterfranchisenemer voor Nederland en Vlaanderen met een team van inmiddels 6 coaches.

Dit geldt ook voor zusterformule Engage & Grow, dat zich richt op teamcoaching waar inmiddels zeven gecertificeerde teamcoaches actief zijn.
Engage & Grow

 

Janine is overtuigd van de unieke aanpak van ActionCOACH om MKB-ondernemers te helpen. De kracht van ActionCOACH zit hem vooral in de eenvoud en actiegerichte aanpak. Omdat uiteindelijk alleen actie tot resultaten leidt.

Partners

Partner Partner Partner Partner