De 1% procent verandering

Zodra je een doel hebt gesteld, heb je een bestemming bepaald die je wilt bereiken.

Wanneer je de bestemming hebt bepaald, heb je een kloof gecreëerd, een kloof tussen waar je nu bent en waar je naartoe wilt. De kloof moet natuurlijk worden overbrugd of opgevuld.

Als de kloof klein is en wat nodig is om de kloof te overbruggen iets is dat we redelijk goed kennen, dan is het gemakkelijk om die kloof te overbruggen en dat doel te bereiken.

Maar wat nu als je om vooruit te komen iets nieuws moet doen of leren? Of wat als de kloof groot is?

Een grote kloof moeten overbruggen of de noodzaak om iets nieuws te leren, kan mensen ervan weerhouden om zelfs maar te beginnen. De bestemming lijkt opeens onbereikbaar.
Bovendien, een doel stellen dat levensveranderend is, en dat dus ook (hele) grote veranderingen in één keer vereist, maakt ons vaak erg ongemakkelijk en we zullen niet snel iets doen wat ons zo ongemakkelijk maakt.

Wat gebeurt er als we een doel stellen om onze omzet dit jaar te verdubbelen (of te verdrievoudigen)? De GROTE KLOOF ontstaat. We weten niet goed wat we moeten doen of hoe we het moeten doen.

Antwoord: breek het doel op in stukken – in 1% brokjes.

Als jouw jaaromzet nu € 1.000.000 is, betekent een verdubbeling hiervan een extra omzet van € 1.000.000. Grote kloof!

Als je hiervan duizelt en dit de “ja, maar hoe?” reactie veroorzaakt, verander dan het doel van 100% in het doel van 1%.

In bovengenoemd geval is 1% van het doel is slechts €10.000.
Een heel jaar is 260 werkdagen, en 1% hiervan is 2,6 dagen, afgerond 3 dagen.

Als jouw gemiddelde verkoop € 3.400 is, hoef je slechts één extra verkoop per dag te doen.

Als jouw verkoper één verkoop per dag maakt, kunt je samen vrij eenvoudig achterhalen hoe je twee verkopen per dag kunt maken.

Als je merkt dat je kloof 100 meter lang is, kun je deze eenvoudig in 1% brokken splitsen – die stappen zijn slechts 1 meter elk. 1 Meter dichterbij komen is gemakkelijk.

Een verandering van 1% in de goede richting, continu volgehouden, zal op zichzelf voortbouwen.

Wanneer je iets doet, krijg je zelfvertrouwen en wordt het idee versterkt dat je dingen kunt laten gebeuren.

Dat is precies hoe de duizenden kilometers spoorwegen en de snelwegen werden aangelegd. Het is ook hoe de dijken werden aangelegd of hoe tunnels worden gegraven.

Alle bestemmingen met GROTE KLOVEN worden met stapjes van 1% overbrugd.

Hulp nodig om jouw grote doelen te vertalen naar behapbare acties? Dit precies waar ActionCOACH voor staat: omdat alleen ACTIE tot RESULTATEN leidt.

Wacht niet langer en maak een afspraak met een van onze coaches.

Partners

Partner Partner Partner Partner