De 3 stappen van succesvol bedrijfsmanagement

Een vaak over het hoofd gezien aspect van een onderneming is het management. De meeste mensen hebben de neiging om zich te richten op leiderschap. Hoewel leiderschapsvaardigheden cruciaal zijn voor de groei van een bedrijf, heeft het geen zin om je hierop te richten zonder eerst je managementvaardigheden op de proef te stellen. Vergeet niet dat je bedrijf veel weg heeft van een goed geoliede machine, in zoverre dat er meerdere radertjes nodig zijn om elke operatie soepel te laten verlopen. 

Geloof het of niet, maar bedrijfsmanagement is een van de cruciale onderwerpen die verkeerd begrepen worden. En in het ergste geval, ontbreekt het helemaal. Als we het over management hebben, kunnen we de basisprincipes gemakkelijk in drie fasen onderverdelen:  

STAP 1: Delegeren 

Eerst en vooral interpreteren veel leidinggevenden en ondernemers delegeren op de werkvloer vaak verkeerd. Bij delegeren gaat het erom dat je je teamspelers dingen te doen geeft. Veel managers denken dat delegeren alleen maar betekent dat je anderen vertelt welke taken ze moeten uitvoeren, maar dat is niet het geval. Delegeren brengt de noodzaak met zich mee dat de medewerkers daadwerkelijk in staat is om de taak uit te voeren. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik ondernemers ben tegengekomen die zeiden: “Ik heb mijn team verteld wat ze moesten doen.” Geweldig, maar dit alleen zal het werk niet gedaan krijgen. 

Het is van het grootste belang dat je je werknemers voldoende training geeft. Dit zal ervoor zorgen dat ze in staat zullen zijn om uit te voeren wat je van hen vraagt als het gaat om het delegeren van vaste taken. 

STAP 2: Opvolgen 

Wanneer je vertrouwen hebt in het delegeren, is het tijd om fase 2 in de praktijk te brengen, beter bekend als de opvolging. Je moet ervoor zorgen dat de gedelegeerde taak wordt uitgevoerd. Je kunt niet vertrouwen op het feit dat je iemand hebt gevraagd (of verteld) wat te doen en magische ‘plotselinge’ resultaten verwachten op basis van aannames. Om succesvol te delegeren, ligt de kracht in het opvolgingsproces. Als je delegeert zonder op te volgen, is dat in wezen niet wat delegeren inhoudt. De focus ligt dan op het uit handen geven of afschuiven, en dat is een aanpak die niet werkt in management. 

Samengevat: Eerst delegeer je dus een taak, daarna volg je die op en ga je bij je mensen na of hun vooruitgang op schema ligt. Lees verder om fase 3 te ontdekken. 

STAP 3: Doorzetten 

Je kunt gemakkelijk in de val lopen door aan te nemen dat je managementtaken afgerond zijn na de delegatie- en de opvolgingsfase. Mensen missen vaak de derde en meest cruciale fase van management – het doorzetten. Je kunt delegeren en erop vertrouwen dat iemand de taak op verantwoorde wijze uitvoert, maar de verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij jou. Zorg er dus voor dat je alles onder controle hebt en dat de klus van begin tot eind geklaard wordt. Onthoud dat als het niet gebeurt, je dan waarschijnlijk nadelige gevolgen zult zien voor hoe je bedrijf presteert. Door ervoor te zorgen dat de taak wordt uitgevoerd volgens de hoogste norm zonder enige verwarring of bepaalde aannames, zal het resultaat zich altijd manifesteren vanuit een solide actieplan. En dat is waarom fase 3 doorzetten wordt genoemd. 

De opvolging wordt ook beschouwd als het meest geduchte obstakel om te overwinnen. Bedenk dat er heel wat redenen zijn waarom het delegeren niet meteen lukt. Er zullen dingen zijn die je gaandeweg moet oplossen. Maar met deze drie fasen voor een succesvol business management kun je er gerust op zijn dat de best mogelijke resultaten gehaald gaan worden.  

De 3 fasen voor succesvol business management in het kort:  

  1. Delegeer en heb mensen om taken aan te delegeren. Zorg ervoor dat die persoon voldoende getraind is om de taak succesvol te kunnen afronden. 
  2. Zorg voor opvolging en zorg ervoor dat alles op schema blijft. 
  3. Doorzetten. Als je niet doorzet en doelstellingen niet worden gehaald, dan krijg jij uiteindelijk de schuld. Zet door en los het ontbrekende ingrediënt op, zodat je je team direct vooruit kunt helpen. 

Een gecertificeerde business coach kan je helpen je bedrijfsmanagement op de rit te krijgen. Neem contact op via actioncoachnl.com. De eerste sessie is gratis!

En onthoud, falen om te leren is leren om te falen. 

Partners

Partner Partner Partner Partner