De ondernemersladder

Laten wij je meenemen op een reis langs de ondernemersladder!

De ondernemersladder is de ladder die je beklimt om rijkdom te creëren door ondernemerschap. Het creëren van rijkdom gaat uiteindelijk niet alleen over cashflow:  

…Het gaat over de deals die je maakt.
…Het gaat om de investeringen.
…Het gaat over bedrijven bouwen die werken zonder jou.
De ondernemersroute die leidt tot het creëren van serieuze welvaart in jouw leven door ondernemen. 

Toen Brad Sugars het boek ‘ Billionaire in Training’ schreef begreep hij dat mensen de ‘routebeschrijving’ naar rijkdom willen zien. Hij stippelde deze route uit. 

-1 De student
We beginnen allemaal als student. Als student verdienen we geen geld, maar kosten we eigenlijk geld. We moeten namelijk betalen voor scholing en als je afstudeert wil je meestal een werknemer worden

0 Werknemer
School is in feite een stage om werknemer te worden en werknemerschap is in feite een stage om ondernemer te worden. Het liefst heb je als werknemer verschillende banen, op verschillende gebieden, zodat je veel leert. Je wilt sales leren, marketing – alle verschillende aspecten van een bedrijf… Zodat wanneer je je eigen bedrijf begint je het niet dán pas moet leren, maar dat je het allemaal al geleerd hebt terwijl je ervoor betaald werd.

1 Ondernemer
Uiteindelijk zal je om meer te verdienen, meer moeten lerenAls je als werknemer veel geleerd hebt van verschillende functies, wil je wellicht op een gegeven moment je eigen bedrijf starten of als zelfstandige aan de slag. De uitdaging is dat je nog steeds veel moet leren als ZZP’er en daarom kan dit aanvoelen als een wipde klussen vinden en uitvoeren, de verkoop doen en uitvoeren, want wat je doet is leren – over sales en marketing. Alles wat je niet leerde als werknemezal je moeten leren als je je eigen bedrijf begint

Daarom worstelen veel kleine bedrijven bij de start. Al de kennis die je moet vergarensales, marketing, belastingen, IT, inkoop, noem maar op. Jij als de eigenaar moet dit allemaal leren.

2 Manager
Als je hierin slaagt ga je mensen aannemen en ga je naar niveau 2 – DManager. Op dit niveau gaat iedereen aan JOU vragen stellen. Nu komen ze naar jou voor antwoorden en soms voelt het alsof niet zij voor jou werken maar jij voor hen! We gaan van de wip af naar de draaimolenterwijl je rondrent in cirkels om brandjes te blussen die zij hebben aangestoken… 

Je ruilt tijd voor geld… maar dat is omdat er nog veel valt te leren!

3 Eigenaar
Uiteindelijk moet je de stap maken naar de Eigenaar zijnJe kunt namelijk een bedrijf opbouwen dat werkt – zodat jij dat niet hoeftOnze definitie hiervan is… een commerciële, winstgevende onderneming die werkt zonder jouWaar het gaat om winst, in plaats van tijd ruilen voor geld – een resultaat.

We hebben geïnvesteerd en een bedrijf opgebouwd dat werkt, zodat wij dat niet hoeven. 

4 Investeerder
Dat leidt tot het niveau van de Investeerder. Tijd voor geld ruilen is niet waar we willen zijn… We willen kapitaal opbouwen en daarmee investeren en er zijn 3 categorieën van investeringen: 

  1. Bedrijven 
  2. Vastgoed 
  3. Aandelen 

En uiteraard wil je over alle drie leren omdat met de verschillende cycli in de markt ze op verschillende momenten renderen. Dus als je alle drie leert creëer je een goede uitgangspositie voor succes!

5 Entrepreneur
De ultieme investeerder is de Entrepreneur. Investeerders kopen investeringen met hun geld. Entrepreneurs creëren investeringen en kapitaal voor anderen om in te investerenAls je deze ondernemersladder kan starten, kan je een bedrijf opbouwen dat werkt zonder jouinvesteerder worden en uiteindelijk een entrepreneur.

Kom eens met ons praten bij ActionCOACH – wij helpen iedere dag ondernemers bedrijven opbouwen die werken, en rijkdom opbouwen door ondernemerschap. Maak nu en afspraak met een ActionCOACH: klik hier

Partners

Partner Partner Partner Partner