Het onmogelijke doen…

Wat voor een onmogelijke taak ga je vandaag uitvoeren? Misschien wel die 5- of 6-cijferige verkoop of het ontwikkelen van een nieuwe marketingcampagne. Kan het dat ene extra telefoontje zijn aan het einde van de dag? Of misschien wel het uitdagende gesprek met die afdwalende medewerker of toch die 30 minuten op de crosstrainer? Misschien is het wel op tijd thuis zijn voor het avondeten.

Klinken deze acties voor jou als onmogelijk ? Misschien wel? Misschien niet? Misschien is het wel appeltje-eitje… voor JOU. Het zou iets kunnen zijn wat jij makkelijk vindt, maar wat voor een ander een hele opgave is, en andersom.

We hebben allemaal onze eigen overtuigingen over wat we wel en niet kunnen behalen, en we kunnen deze overtuigingen gebruiken om ons te motiveren of te ontmoedigen. Dus, laten we definiëren wat een overtuiging of is: Een overtuiging is iets waarvan we denken dat het waar is op dit moment. Als een overtuiging dus iets is waarvan we denken dat het op dit moment de waarheid is, zijn we dan in staat om dit te veranderen? Heb je ooit weleens een discussie gehad met iemand waarin je ervan overtuigd was ‘gelijk’ te hebben en vervolgens door feitelijk bewijs hebt gezien dat dat niet juist was? Veranderde jouw overtuiging toen?

Het feit dat we onze overtuigingen kunnen veranderen is een belangrijk aspect voor de mindset van onze persoonlijke ontwikkeling. Als wij de overtuiging hebben en er dus in geloven  dat we iets kunnen doen, dan proberen we het. Als we daar niet in geloven, dan proberen we het waarschijnlijk ook niet. De sleutel hier is om bewijs te vinden voor een nieuwe overtuiging wanneer onze huidige overtuiging ons niet helpt. Soms is een beetje zelfvertrouwen en een poging wagen het enige wat nodig is om de overtuiging  te vinden waar we naar zoeken. Soms is  het ook andermans geloof in ons wat er voor zorgt dat we actie ondernemen.

Hoe je je geloof in jezelf ontwikkelt waardoor niets meer onmogelijk is
Wanneer we verlangen naar geld maar niet geloven dat we het aantrekken, ondernemen we dan actie? Of blijven we iedere maand klagen over hoe we te weinig geld hebben? Wat als je een persoonlijk inkomen van €1.000.000 per jaar zou willen… is dat een grote hoeveelheid geld? Dat hangt ervan af. Voor sommige mensen is dat meer dan dat zij in hun hele leven zullen verdienen. Voor sommigen duurt het 10 jaar. Voor sommigen staat het gelijk aan de brandstofkosten van hun privé vliegtuig voor een jaar. Het is slechts perspectief.

Ik ben ervan overtuigd dat je het onmogelijke al aan het doen bent. Kijk terug op wat je de laatste jaren hebt bereikt. Had je ooit verwacht dat je in staat zou zijn  om sommige van die dingen te doen toen je begon?

We zijn allemaal in staat om stapje voor stapje het onmogelijke te doen. Zolang we maar geloven dat we iets kunnen doen, proberen we het. We zullen misschien niet volledig slagen maar we zullen leren en groeien door die ervaring. Wanneer we vervolgens een nieuwe poging wagen, beginnen we al vanaf een punt dat dichterbij ons doel ligt. Het wordt makkelijker omdat onze ‘comfort zone’ zich uitbreidt. Onze vaardigheden worden beetje bij beetje beter en al die verbeteringen tellen  op. Hoe meer je gelooft te kunnen behalen – en hoe meer je ervan overtuigd bent – en dit ondersteunt met acties, hoe meer je daadwerkelijk zult behalen. Binnenkort zul je bezig zijn met iets waarvan jij gisteren nog dacht dat het onmogelijk was.

Hulp nodig in het verder ontwikkelen van je geloof in jezelf en jouw bedrijf?

Neem dan hier contact met ons op!

 

Partners

Partner Partner Partner Partner