Ignite the Spirit

De maand mei was de aftrap van de “Ignite the Spirit” fondsenwervingscampagne voor de ActionCOACH Foundation, het non-profit geesteskind van ActionCOACH oprichter en CEO, Brad Sugars.  

De campagne wil uiterlijk 11 juni 200.000 dollar hebben opgehaald met behulp van bijna 1.000 ActionCOACHes en hun 18.000 coachingklanten in 70 landen over de hele wereld. 

“We willen jongvolwassenen helpen werkgevers te worden – geen werknemers,” zegt Sugars. “Als we ‘de ondernemersgeest in de jeugd wereldwijd aanwakkeren’, helpen we toekomstige leiders te inspireren en op te leiden die de wereldwijde impact van de ActionCOACH bedrijfsopleiding kunnen vergroten.” 

Nederland & Vlaanderen

“Het programma werkt wereldwijd, dus ook in Nederland en Vlaanderen kunnen jongeren, onderwijsinstellingen en non-profit organisaties gebruik maken van de initiatieven van de Stichting”, licht Janine Lie-A-Kwie, CEO van ActionCOACH Nederland|Vlaanderen toe. “De online academy is weliswaar in het Engels, maar ons team van coaches biedt graag ondersteuning waar wenselijk”. 

YESS Young Entrepreneur Smart Start

De ActionCOACH Foundation lanceerde op 10 februari van dit jaar haar gratis, online YESS Young Entrepreneur Smart Start zelfstudieprogramma voor leerlingen van 12 tot 22 jaar. Het programma heeft al meer dan 130 ingeschreven studenten waarvan de eerste twee de cursus bijna hebben afgerond. “Ik ben nu door ongeveer 11 video’s heen, en ik geniet er echt van. Ik leer er zoveel van,” vertelt de 18-jarige Zuid-Afrikaanse Caden Coetsee, die een paar weken bezig is met het programma. Op de vraag hoe het programma verbeterd zou kunnen worden, antwoordde de 16-jarige Vashti Singh uit Guyana, de eerste student die alle 81 van de YESS Business Basics video’s bekeek: “Je kunt dit programma verbeteren door link van de cursus naar het buitenland te sturen en naar meer (mensen). Het is het beste dat ik ben tegengekomen.” 

Terwijl de ActionCOACH Foundation de virtuele ceremonie voor de eerste eindexamenklas voorbereidt, gaat op 1 juni ook de eerste groepsklas van start. Scholen en jeugdorganisaties over de hele wereld worden uitgenodigd contact op te nemen met de Foundation om een samenwerkingsverband op te zetten om zo het YESS Business Basics leerplan aan hun leerlingen te kunnen onderwijzen. Het programma biedt bekroonde vaardigheden in het omgaan met geld en ondernemen uit de “echte wereld”, die alleen geleerd kunnen worden van succesvolle ondernemers die bereid zijn te delen. 

De “Ignite the Spirit” campagne is essentieel voor de groei en bloei van het YESS Young Entrepreneur Smart Start programma en andere programma’s van de ActionCOACH Foundation zoals “Coaching for a Cause” op lange termijn.  

ActionCOACH Foundation bestuursvoorzitter, Doug Winnie, legt uit: “Onze programma’s zijn 100% gratis voor de studenten en leiders van non-profitorganisaties. Hierdoor en door de behoefte aan verbetering van de technologie, aan uitbreiding van ons team, en aan beurzen voor studenten en schoolleiders, willen we graag donateurs aantrekken die onze zaak steunen. Met meer deelnemers kunnen we meer jongvolwassenen helpen werkgevers te worden van toekomstige generaties.” 

Meer weten over de initiatieven van de ActionCOACH Foundation?

Ga naar https://actioncoachfoundation.org/.

Voor initiatieven in Nederland en Vlaanderen neem contact op met ActionCOACH Nederland | Vlaanderen via janinelieakwie@actioncoach.com

Partners

Partner Partner Partner Partner