Klanten kopen – Het doel van iedere onderneming

Het hoofddoel van iedere onderneming is dat zij ervan verzekerd is dat zij klanten koopt. Hiermee bedoelen we dat ondernemingen niet alleen klanten aantrekken voor hun aanbod, maar dat ze ook in staat zijn om ze te behouden én ze om te zetten in loyale klanten. Het concept van klanten kopen (Buying Customers) heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen. ActionCOACH oprichter Brad Sugars heeft er een boek over heeft geschreven waarin het concept in detail wordt uitgelegd.

Het boek heet dan ook ‘Buying Customers’ ofwel ‘Klanten Kopen’ en geeft een waardevol inzicht in de dynamiek en het begrip van de daadwerkelijke kosten van klantacquisitie. Daarnaast wordt ook de waarde van een levenslange klant behandeld.
De kern van het concept van klanten kopen is dat bedrijven het belang moeten inzien van het bepalen van de daadwerkelijke kosten van klantacquisitie of ‘aankoop’ binnen ieder kwartaal. Hoewel leadgeneratie en andere conversie-activiteiten zeer effectieve strategieën zijn voor het werven van klanten, is het laten zien van een referentie van een blije, tevreden klant aan een potentiële klant een uitstekende manier om klanten te overtuigen. De focus van een bedrijf zou juist daarom moeten liggen op het verkrijgen van aanbevelingen van hun A-klasse klanten, maar helaas slagen veel bedrijven hier niet in.

Het is helemaal niet moeilijk om te weten wie jouw beste klant is en wie de meeste waarde met zich meebrengt. Dit kan namelijk afgeleid worden uit de conversiepercentages die tot stand zijn gekomen door zijn aanbevelingen.

Aangezien het doel van de onderneming is om zoveel mogelijk klanten te genereren, dienen ondernemingen soms nieuwe, uitdagende ideeën te proberen om van succes verzekerd te zijn. Het boek van Brad Sugars bespreekt hoe belangrijk het is om jouw marketinginspanningen op de 20% van de klanten te focussen die 80% van alle inkomsten verzorgen.

Als jij een bedrijf wilt waarbij de klanten de beste ‘activa’  zijn, is het essentieel dat je effectieve strategieën formuleert waarmee je het klantenbestand helpt groeien, je een effectief systeem voor aanbevelingen opzet en instaat bent om effectief voldoende leads te genereren.

Wanneer het jouw doel is  jouw klanten te kopen, is het belangrijk dat je jouw inspanningen en marketinginvesteringen zo kanaliseert dat het je gegarandeerd resultaten zal opleveren. Het kost enige inspanning en moeite, maar wanneer je er succesvol in slaagt waardevolle klanten te kopen, ben je verzekerd van winst en succes in je bedrijf. Het is en blijft echter een lastige zaak en vergt veel moeite.

Wil je meer lezen over ‘Buying Customers’ (‘Klanten kopen’)?

Neem dan contact op met mij en ontvang het boek ‘Buying Customers’ van Brad Sugars ZONDER VERZENDKOSTEN voor slechts €24,22. Een resultaatgerichte investering in jouw bedrijf. 

Partners

Partner Partner Partner Partner