De magie van het Business Chassis • ActionCOACH

De magie van het Business Chassis

Het Business Chassis bestaat uit vijf (5) componenten. Dit zijn de vijf dingen die alle bedrijven gemeen hebben; leads genereren, conversiepercentage, aantal transacties, gemiddeld verkoopbedrag en winstmarges. Het droevige is dat de meeste MKB-ondernemers de cijfers van elk van deze vijf gebieden niet kennen, hoewel ze een cruciaal onderdeel zijn om elk bedrijf te leiden.

Laten we eerst onderzoeken ‘waarom’ deze gebieden zo kritisch zijn voor jouw bedrijf.

Het chassis

Deze vijf componenten worden het Business Chassis genoemd omdat jouw hele bedrijf “loopt” op deze componenten. Geen bedrijf werkt zonder hen. Ze zijn fundamenteel. En als je ze als een wiskundige formule beschouwt, vertegenwoordigen ze de fundamentele wiskunde die leidt tot bedrijfsgroei en succes, of zakelijke mislukking en faillissement.

Hier is de wiskunde.

Aantal gegenereerde leads x Conversiepercentage = Aantal nieuwe klanten.
Als je meer klanten wilt toevoegen, moet je tenminste één van deze twee dingen doen. Je moet het aantal nieuwe leads (degenen die zich ervan bewust zijn dat jouw bedrijf bestaat en interesse hebben) verhogen, óf, jouw effectiviteit verhogen bij het omzetten van die leads naar klanten. Beiden kunnen gedaan worden, maar beiden vereisen specifieke strategieën om jouw inspanningen effectief en productief te maken.

Aantal klanten x Aantal transacties (hoe vaak ze bij jou kopen) x Gemiddelde verkoop (gemiddelde besteding per aankoop) = Totale omzet.
Zodra je jouw totale aantal klanten kent, kun je dat aantal vermenigvuldigen met hun gemiddelde aankoopfrequentie om het totale aantal transacties uit te rekenen die je in een periode zou kunnen verwachten. Vervolgens vermenigvuldig je dat aantal met het gemiddelde verkoopbedrag en kom je zo uit op de totale omzet die tijdens die periode is gegenereerd.

Als je jouw inkomsten wilt verhogen, moet je de koopfrequentie van jouw bestaande klanten verhogen, óf, hen meer verkopen wanneer zij een aankoop doen. Nogmaals, beide zijn haalbaar, maar beide zullen verschillende strategieën nodig hebben om de gewenste resultaten te krijgen. Je strategieën richten op zeer specifieke Business Chassis doelen is een cruciaal onderdeel van succes.

Zodra je jouw nieuwe Totale Omzet hebt, kun je dit vermenigvuldigen met jouw Winstmarge om jouw totale beschikbare marge of operationele Winst te bepalen. Als je de winstgevendheid van jouw bedrijf wilt verhogen, dan moet je manieren vinden om je winstmarges te verbeteren, zodat je extra marge op elke transactie kunt maken. Nogmaals, er zijn verschillende strategieën die zullen werken om dit te laten gebeuren. Je moet gewoon beslissen wat je gaat bereiken en de strategieën op een gerichte manier implementeren.

Magie

Let op, hier is waar de magie zijn werk doet. Omdat dit een wiskundige formule is, Aantal gegenereerde leads x Conversiepercentage x Aantal Transacties x Gemiddeld Verkoop X Winstmarges = WINST, zal als elk afzonderlijk onderdeel wordt verhoogd het vermenigvuldigingseffect zijn werk doen. Met andere woorden, aangezien elke component vermenigvuldigd wordt met de anderen, kan zelfs een kleine verandering in elk onderdeel resulteren in een grote verandering in de winst onder de streep.

Bijvoorbeeld, een verhoging van 10% in elk van de 5 onderdelen van het Business Chassis zal resulteren in een 61% stijging van de bottom line winst! Kleine verbeteringen gericht op elk van deze vijf gebieden zullen een exponentiële groei van jouw bedrijf teweeg brengen.

Klinkt dit te goed om waar te zijn? Het is echt-vertrouw me!

Dit is een krachtig concept dat de meeste ondernemers over het hoofd zien. Simpelweg begrijpen hoe de wiskundige formule werkt, verandert het spel. Wanneer je de tijd neemt om de specifieke strategieën te ontwikkelen die je kunt gebruiken om de verbeteringen in het Business Chassis te maken, kan dit de toekomst van jouw enorm bedrijf veranderen.

Dit wil ik!

Weten hoe je met het Business Chassis kan werken? Onze coaches kennen meer dan 300 strategieën die ingezet kunnen worden op de 5 onderdelen van het chassis. Hiermee helpen we bedrijven groeien.

Wacht niet langer en neem contact op voor een kosteloze strategiesessie.

Partners

Partner Partner Partner Partner