Moderne Marketing

Ben jij geld aan het verspillen aan marketing die niet langer jouw potentiële klanten bereikt?

Traditionele ‘interruptie’ marketing is zijn effectiviteit aan het verliezen in de markt van vandaag. Waarom? Klanten veranderen: Vroeger bleven mensen op dezelfde zender tijdens de reclames, tegenwoordig met TV on Demand en Netflix zijn mensen niet meer naar jouw reclame aan het kijken maar gewoon naar hun lievelingsserie. Wanneer zij in de bioscoop zitten voordat de film begint, zitten ze op hun iPhone of praten ze met hun vrienden, er wordt niet meer gekeken naar de advertenties op het scherm.

Dus hoe kun je deze moderne consumenten toch bereiken?

Ten eerste, moet je ze identificeren! Daarna moet jij je identificeren met hen! Zo was iemand van 50 in de jaren 80 of 90 nog bezig met het regelen van zijn pensioen, woonsituatie onder begeleiding of misschien wel aan het zorgen voor kleinkinderen. Maar in de markt van tegenwoordig is iemand van 50 nog veel actiever en energieker. De gedachten uit de jaren 80 en 90 zijn niet meer zo aantrekkelijk tegenwoordig.

Zelfs tieners en jongvolwassenen zijn veranderd. De meesten tussen de 17 en 25 jaar vinden zichzelf een stuk ouder, meer richting de 30. Alles is digitaal geworden dus als jij ze niet kunt bereiken op hun smartphone, dan is de kans groot dat het het ene oor in en het andere oor uitgaat.

Moderne marketing gaat om interactie, de gehele ervaring van het eerste contact tot aan de uiteindelijke aankoop. Consumenten verwachten van jou dat jij voldoet aan hun eisen maar JIJ moet meer dan dat doen om hun aandacht te krijgen! We moeten hen direct en interactief benaderen. Test en onderzoek de vele verschillende manieren van aanpak en zie wat wel en wat niet werkt.

Jouw consumenten zijn nou eenmaal aan het veranderen en als je bij wilt blijven met deze veranderde markt, dan zul je zelf ook moeten willen veranderen. Test en onderzoek en praat met jouw klanten om uit te vinden wat het best bij hun past.

Hulp nodig bij het bereiken van jouw doelgroep via moderne marketing?

Neem dan hier contact met ons op.

 

Partners

Partner Partner Partner Partner