Tien ideeën voor klantentrouw • ActionCOACH

Tien ideeën voor klantentrouw

Het ultieme doel bij het werven van klanten is om een trouwe klantenkring op te bouwen.

Dit doe je onder andere door jouw klanten een onverwachte positieve ervaring te bieden die een dusdanige indruk maakt dat ze jou niet snel zullen vergeten.

Jouw doel is om een ​​frequente interactie met de klant te hebben, dus wanneer de tijd daar is dat zij jouw product opnieuw willen kopen, zij het eerst aan jouw bedrijf denken.

Door dit te doen, begin je met hen toegevoegde waarde te bieden die jouw concurrenten niet bieden. Deze waarde is vaak het verschilpunt dat jou onderscheidt en voorkomt dat jouw concurrenten jouw belangrijkste klanten bij je wegkapen.

Vergeet niet dat het voor jouw concurrenten altijd gemakkelijker is om jouw marktaandeel te stelen in plaats van te proberen een nieuwe klant te vinden die nog nooit een dergelijk product heeft gekocht!

Door een aantal van de volgende loyaliteitsideeën te gebruiken, geef jij niet alleen jouw klanten een reden om terug te keren naar jouw bedrijf, maar bouw je ook een stevige stenen muur rond jouw klanten tegen de invloed van jouw concurrenten.

De volgende 10 ideeën zijn over de hele wereld uitgeprobeerd en getest. Toch is het aantal mensen dat deze technieken gebruikt om hun markt te beheersen beperkt, wat goed nieuws is omdat dit het gemakkelijk maakt om dat unieke verschil te creëren.

  1. Gepersonaliseerd bedankje: een van de krachtigste manieren om een ​​verschilpunt te creëren, is door te zeggen: “Bedankt voor jouw aankoop” of “Ik waardeer de geboden mogelijkheid om jou te kunnen ontmoeten”. Minder dan 2% zegt ooit ‘bedankt’ in geschreven vorm. Denk aan je laatste vijf grote aankopen, heb je ooit een briefje of kaartje gekregen om dank te zeggen voor het doen van die aankoop? Het belangrijke punt hier is, als je de notitie schrijft, dat je ervoor zorgt dat deze met de hand is geschreven. Bedenk eens, wanneer was de laatste keer dat je een handgeschreven notitie ontving, waarin je werd bedankt in de afgelopen zes maanden? Het zal jou absoluut onderscheidend maken en jouw klanten zullen enthousiast over jou zijn.
  2. Wat te doen als je geen verkoop realiseert: net zoals je bedankt voor de aankoop, moet je ook bedankt zeggen als je de verkoop niet hebt gerealiseerd, geen contract hebt gesloten of de offerte niet hebt binnengehaald. Voordat je zegt: “Waarom moet ik dat doen?” zul je zien dat er feitelijk twee redenen zijn. Ten eerste, omdat je de kans hebt gekregen om in de eerste plaats te worden overwogen; anderen worden zelfs helemaal niet benaderd of gevraagd. Ten tweede krijg jij het laatste woord. Als het succesvolle bedrijf de bal laat vallen of niet de juiste resultaten oplevert, sta jij bovenaan de lijst voor de volgende keer. Jij kunt zelfs opnieuw worden overwogen omdat jij de ‘extra mile’ ging. Hoeveel mensen zijn volledig 100 procent tevreden nadat ze hun aankoopbeslissing hebben genomen? Onthoud dat 60 procent van de mensen het opgeeft na de eerste ‘nee’ en 95 procent van de verkopers hebben opgegeven na de zesde ‘nee’. Doorzettingsvermogen is een positieve, proactieve benadering.
  3. Follow-up telefoongesprekken: alles wat je doet moet worden opgevolgd met een briefje, telefoontje, persoonlijk bezoek of een e-mail. Ga er nooit vanuit dat jouw potentiële klant de informatie in de post heeft ontvangen, helemaal blij is met de aankoop, in staat is uit te vogelen hoe ze het product moeten gebruiken en dat al hun vragen beantwoord zijn. Slechts heel weinig mensen en bedrijven volgen op na een productverkoop of een verzoek om informatie.
  4. Voorafgaande kennisgeving van nieuwe producten: als je van plan bent een nieuw product te lanceren of een deel van jouw assortiment bij te werken, laat het jouw klanten dan vooraf weten. Laat ze het niet te weten komen via de media of via iemand anders. Het is een perfecte manier om door te gaan met het informeren van jouw klanten over de voordelen van jouw producten. Je kunt hen een uitnodigend aanbod geven om jouw nieuwe product te kopen of uit te proberen voordat het voor het publiek wordt vrijgegeven.
  5. Focus op producten van de maand: als je geen nieuwe producten hebt, wil je misschien een focus op het product van de maand. Ook als je klanten jouw product niet kopen, maak je opnieuw van de gelegenheid gebruik jouw klanten te informeren over wat je doet en verkoopt. Geef ze een speciaal aanbod om hen te verleiden om het te proberen, het te bekijken als ze weer in je winkel zijn of geef ze misschien een gratis demonstratie.
  6. Persoonlijke verjaardaggroet: voor bedrijven die rechtstreeks aan consumenten verkopen, is dit een geweldige. Hoewel dit misschien een hele klus is, loont het zeker de moeite. Het lastige in eerste instantie is om hun geboortedatum te krijgen. Enkele goede ideeën hiervoor zijn: vraag ze om een ​​vragenformulier in te vullen, neem het op in jouw accountaanvraagformulier of in jouw loyaliteitsprogramma.
  7. Bedrijfsjubileum: neem even de tijd om een ​​kaartje naar het bedrijf en de medewerkers te sturen op de verjaardag van de oprichting. Misschien wil je ze zelfs feliciteren met een geschenk of een verjaardagstaart sturen. Deze informatie kun je meestal vinden door hun bedrijfsbrochure na te kijken, hun website te bezoeken of door mensen binnen het bedrijf te vragen. Er zijn maar weinig mensen die dit doen, maar als jij deze loyaliteitsactie zou doen, wat zouden jouw klanten van jou denken?
  8. Product aankoopjubileum: neem contact op met jouw klanten op tijdstippen die betrekking hebben op de geschiedenis van het product. Het zou kunnen dat jij ongeveer 12 maanden na hun aankoop contact met hen opneemt om hen een update over jouw bedrijf te geven of gewoon om na te gaan of alles goed gaat met dat product. Je kunt mensen laten weten dat het product op het punt staat de garantie te verliezen en ze aanbieden om het voor hen te controleren. Dit contactmoment kan een gelegenheid zijn om een ​​soort speciaal up-sell aanbod aan te bieden voor een verlengde garantie of onderhoudsovereenkomst.
  9. De verjaardag van jouw bedrijf: veel bedrijven vertellen jou over hun verjaardaguitverkoop of -vieringen. Maar misschien is het een leuk idee als jij jouw klanten bedankt voor hun bijdrage aan het voortbestaan van jouw bedrijf. Zonder hun klandizie zou je niet al te veel verjaardagen meer hebben! Je kunt een oprechte notitie sturen, of zelfs een advertentie bijvoegen bij een soort redactioneel artikel over jouw bedrijf in de plaatselijke krant of in de publicatie van jouw brancheorganisatie.
  10. Lever jouw product met een onverwacht geschenk: geef mensen het onverwachte en zij zullen aangenaam verrast zijn. Het hoeft niet uitgebreid te zijn. Stel je voor dat je een bestelling ontvangt van een leverancier met in de doos een kleinigheid. Het zorgt voor een glimlach en de volgende keer dat ze eraan denken om te bestellen, naar wie gaan ze dan?

Dit zijn slecht 10 ideeën en samen met jouw business coach kan je er vast nog veel meer bedenken.
Jouw ActionCOACH is immers deel van een wereldwijd netwerk van coaches en kan zo putten uit een enorme bron van bedrijfsstrategieën.
Een kosteloze strategiesessie is een eerste stap.

Partners

Partner Partner Partner Partner