Timemanagement regels van een miljonair

Wat als we zeggen dat slechts één enkele gewoonte de sleutel is tot succes?

Ja, één.

Serieus, hoor. Slechts één.

Het is timemanagement!

Dit is dé ultieme vaardigheid die iedereen nodig heeft – ongeacht je branche of positie. En de grootste vaardigheid die de meesten van ons onvoldoende beheersen.

Als ondernemers hebben we vaak de misvatting dat het bezitten van een bedrijf ons de vrijheid geeft om te doen wat we willen. Hoewel dit misschien in sommige gevallen ook echt waar is, legt het ook volle verantwoordelijkheid bij jezelf.

Om succesvol te zijn in het bedrijfsleven, is het noodzakelijk om jouw tijd met een laser-focus te managen. Het vereist ook dat je strategisch bent in je systemen. Vandaag deel ik de timemanagement regels van een miljonair. Hopelijk bent je in staat om deze in je dagelijkse praktijk in te voeren en zo voortgang te boeken in jouw streven naar succes!

Installeer een poortwachter

Binnenkomende telefoongesprekken zijn fnuikend en verstoren je dag. Laat iemand anders je telefoongesprekken screenen of zorg voor een systeem dat dit regelt. Een telefoondienst met een vast nummer of waar je je mobiele nummer naar doorschakelt kan je goudgeld opleveren. Aan de poortwachter zal de beller moeten verantwoorden waarom hij belt. Een stap verder is dat je de mogelijkheid biedt om een afspraak te plannen of een bericht achter te laten. Hiermee win je tijd en verminder je prietpraat en richt je de conversaties op actie.

You’ve Got Mail

Hoevelen van ons maken zich schuldig aan het continu checken van e-mail? Vijf minuten hier, zeven minuten daar tikt behoorlijk aan. Ons advies is om je e-mail aan het begin en aan het eind van de dag te bekijken, zodat je je kunt richten belangrijke zaken.

Plan een dag van tevoren en stel prioriteiten

Eén van de meest opmerkelijke timemanagement regels van een miljonair is discipline. Delegeer indien nodig en je zult merken dat dat ruimte geeft in je agenda. Maak tijdblokken voor bepaalde delen van de dag (of week) voor focus op projecten. Wij adviseren de dag te eindigen met een actielijst voor de volgende dag. Hiermee kan je je hoofd leegmaken en de volgende dag meteen van start gaan, in tegenstelling tot het eerste uur van de volgende dag hieraan te besteden. Categoriseer de takenlijst en categoriseren deze in 3-5 actiepunten. Hiermee blijf je op je juiste spoor en kan je jouw voortgang meten. Plus, wie geniet er niet van het afvinken van gedane taken?

Bescherm je tijd alsof je leven ervan afhangt

Ontmoetingen en vergaderingen zijn lastig in te plannen en lastig te voorspellen. Probeer te beperken tot ‘hoognodig’ en kies voor alternatieve vormen van communicatie. Maak gebruik van gezamenlijke platformen om informatie te delen waarin je de voortgang van een project kan volgen. Dit houdt je niet alleen aansprakelijk, maar je houdt ook elkaar op de hoogte. Organiseer staande vergaderingen en dagelijkse korte briefings (‘daily huddles’). Dit bespaart tijd en een hoop kopzorgen op de lange termijn.

Onze conclusie

Timemanagement is eenvoudig te gebruiken – maar ook eenvoudig NIET te gebruiken. Maar door het hanteren van prioritering, delegatie en focus, zal je drukke schema ‘opklaren’ waardoor je je kan richten op wat jou echt verder brengt met je bedrijf.
We hebben een aardige ‘tool’ ontwikkelt die je kan gebruiken voor het plannen van je dagelijkse acties.
Neem even contact op, dan sturen we je hem je graag toe.

Partners

Partner Partner Partner Partner