Verhoog de gemiddelde waarde per verkoop

Het is van groot belang dat ondernemers niet geloven in de foutieve vooronderstelling dat klanten alles weten van hen en de producten/diensten die zij aanbieden.

Een ondernemer kan zichzelf ook verkopen als de expert en zijn gemiddelde verkoopbedrag per transactie verhogen.

Zorg ervoor dat jouw cliënten jouw volledige lijst van product en diensten kennen!

Hoe meer zij hiervan kennen, des te meer zij hiervan kunnen kopen. Plaats borden/aanduidingen rondom je bedrijf waarmee je klanten informeert over de dingen die jouw bedrijf doet. Voeg deze informatie ook toe aan alles dat je via de post en e-mail verzendt en speel deze informatie telefonisch af wanneer iemand in de wacht staat.

Ook is het belangrijk dat de verkopers de klanten informeren over deze producten/diensten op het moment dat zij de klant helpen.

De meeste ondernemers maken de fout om ervan uit te gaan dat de klant alles al weet over het complete aanbod aan producten en diensten. In werkelijkheid zijn zij zich maar bewust van minder dan een kwart van alles dat je verkoopt…

Hier volgen een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat jouw klanten alles van je weten:

  • Vertel de mensen wat je doet en verkoopt, en doe dat opnieuw en opnieuw.
  • Zorg ervoor dat alle verkopers evenveel van de producten en diensten weten als dat jij doet.
  • Zorg dat je een systeem hebt waarbij verkopers verplicht zijn om de klant te informeren over alles wat je doet, iedere keer weer.

Breng advieskosten in rekening:

Dit is een geweldige manier om je gemiddelde waarde per verkoop te verhogen. Dit werkt vooral goed bij doe-het-zelf bedrijven waarbij veel klanten niet weten hoe ze sommige projecten aan moeten pakken. Zodra je hen de benodigde producten verkocht hebt, kun je uitleggen dat je ook advies aanbiedt voor een minimale prijs. Op het moment dat je het advies geeft, zul je de mogelijkheid hebben om hen nog extra producten te verkopen. Dit geldt zowel voor fysieke als voor online doe-het-zelf producten en diensten, zoals bijvoorbeeld online trainingen.

Ten slotte volgen een aantal handige tips over het in rekening brengen van advieskosten:

  • Presenteer (verkoop) jezelf als de expert – “als je het allerbeste uit dit product wilt halen, zal ik je daarbij kunnen helpen”.
  • Wees voorzichtig – bij dure producten/diensten zullen klanten deze informatie gratis van je verwachten.
  • Gebruik de tijd met de klant om andere producten te verkopen… jij bent bovendien de expert.

 

Wil je concreet aan de slag met deze strategie?

Neem dan contact op!

Partners

Partner Partner Partner Partner