Verwaarloos je jouw conversieratio?

Van de vijf gebieden waarin we bedrijfseigenaren coachen is het verhogen van de conversie over het algemeen een van gemakkelijkste en goedkoopste manieren om de omzet te verhogen. Ondanks dat het verhogen van de conversie een van de simpelste gebieden is om je op te richten, is mijn ervaring als business coach dat het ook een van de gebieden is die door veel ondernemers het meest verwaarloosd wordt.

Zo kan je dit veranderen!

Realiseer je je dat als jouw bedrijf een conversie van lead naar verkoop heeft van 20% en we je helpen deze conversieratio te verhogen tot 30%, dit dus geen verhoging met 10% is maar een verhoging van 50%? Dit betekent dat je omzet (gemiddeld genomen) dus met 50% zal toenemen.

Nu wordt het interessant, nietwaar?

De sleutel tot het verhogen van je conversieratio is het te meten en te testen op elk niveau en elk onderdeel van je verkoopproces. Om dit te doen zul je je verkoopproces in kaart moeten brengen en in de kleinst mogelijke ‘stukken’ opdelen, zodat je een serie van gestandaardiseerde ‘stappen’ hebt die je team uitvoert als ze een prospect door het verkoopproces leiden.

Het meten van de conversieratio’s van stap 1 naar stap 2, stap 2 naar stap 3 en zo verder is de sleutel om te meten waar je conversieratio uitstekend, goed of laag is!

Laat elke medewerker zijn of haar eigen conversieratio meten zodat je individuele conversieratio’s hebt van alle teamleden. Vergelijk al deze ratio’s om een totale team-conversieratio voor je verkoopproces te bepalen. Bekijk vervolgens waar de grootste knelpunten zitten op individueel en op team niveau en begin te werken aan de verbetering van de conversie tussen deze eerste stappen.

Maar hoe dan?

Je vraagt je nu wellicht af ‘Hoe doe ik dit?’ Wel, er zijn veel verschillende manieren waarop dit kan. Welke voor jouw bedrijf het meest effectief zijn bespreek ik graag een keer met je in een gratis strategiesessie.

Het is belangrijk dat je begrijpt dat, voordat je erachter komt dat je op bepaalde gebieden aan je conversieratio moet werken, je eerst moet testen en meten wat de huidige stand van zaken is. Dit is de sleutel voor het verhogen van je conversie en zoals je vast al vaker gehoord hebt … je kan alleen verbeteren wat je meet.

Partners

Partner Partner Partner Partner