Vier je bedrijfscultuur 

Organisaties kunnen veel tijd en geld besteden aan het opbouwen van een unieke cultuur die hen tot een effectiever bedrijf maakt. Het creëren van een cultuur is een complex en dynamisch proces. Bij het neerzetten van een cultuur is meer nodig dan alleen woorden, het vereist ook het belonen van gedrag dat de cultuurpunten weergeeft die je wilt bevorderen en opbouwen. 

Werken AAN je bedrijf in plaats van alleen IN je bedrijf betekent dat je een team nodig hebt dat het bedrijf kan runnen, ook als jij er niet bent. Vaak is een sterke bedrijfscultuur de eerste stap. 

Wanneer je een “commerciële winstgevende onderneming die werkt; ook als jij er niet bent” probeert op te bouwen, zoals bedacht door Brad Sugars, CEO & Oprichter van ActionCOACH Business Coaching, is het creëren van een visie die alles en iedereen in de onderneming leidt, van cruciaal belang. Deze visie staat centraal in elke functie en elk doel, en verandert niet. Ze varieert niet en is niet flexibel. 

Om ervoor te zorgen dat de visie centraal staat bij het werk dat verricht wordt, creëer je kernwaarden of cultuurpunten die een leidraad vormen voor het samenwerken binnen de organisatie. 

Of je nu 5, 10 of 14 cultuurpunten hebt; zorg ervoor dat je de concepten verweeft op elk niveau en in elke functie. Bij ActionCOACH, de grootste en meest succesvolle business coaching organisatie ter wereld, zijn dit de 14 cultuurpunten. 

Commitment 

Ik zet mijzelf voor de volle 100% in bij alles wat ik doe, tot dat ik slaag. Ik sta volledig achter de visie, missie, cultuur en het succes van ActionCOACH, het huidige en toekomstige team, en onze klanten. Altijd. 

Eigenaarschap 

Ik ben zelf geheel verantwoordelijk voor mijn acties en de gevolgen hiervan en ben ik aanspreekbaar op alles wat zich afspeelt in mijn werk en mijn leven. Ik weet dat voordat veranderingen tot stand zullen komen, ikzelf als eerste moet veranderen. 

Integriteit 

Ik spreek altijd de waarheid. Wat ik beloof zal ik nakomen. Ik maak alleen afspraken met mezelf en anderen die ik wil en kan nakomen. Mocht dit eventueel lijken niet te gaan lukken dan communiceer ik dit duidelijk bij de eerste gelegenheid die zich voordoet. 

Uitmuntendheid 

Goed is niet goed genoeg. Ik zal altijd producten en diensten leveren van uitmuntende kwaliteit die waarde toevoegen voor alle betrokkenen op de lange termijn. Ik zoek naar mogelijkheden om meer te doen met minder en volg een pad van constante en nooit eindigende verbetering en vernieuwing. 

Communicatie 

Ik spreek positief over mijn collega’s, mijn klanten en ActionCOACH in zowel publieke als privéaangelegenheden. Ik spreek met goede bedoelingen en maak daarbij gebruik van motiverende en positieve bewoordingen. Ik luister niet naar sarcasme of roddel en maak mezelf er ook niet schuldig aan. Ik neem aan dat wat er gezegd wordt geldt als waarheid voor de spreker op dat moment en ik neem de verantwoordelijkheid voor de reacties op mijn communicatie. Bij het groeten en afscheid nemen van mensen noem ik hen bij hun naam. Ik maak altijd eerst excuses voor elke verstoring in de relatie en ga dan zoeken naar een oplossing. Ik bespreek zorgen alleen privé met de betrokken persoon. 

Succes 

In alles wat ik doe concentreer ik mijn gedachten, energie en aandacht volledig op het positieve resultaat. Ik wil winnen en zorg ervoor dat ook anderen winnen: Win /Win. Altijd, toon ik mijn innerlijke trots, voorspoed, bekwaamheid en zelfvertrouwen. Ik ben een succesvol persoon. 

Ontwikkeling 

Ik leer van mijn fouten. Ik leer, groei en ontwikkel mijzelf continu, zodat ik mijn teamgenoten en klanten ook kan helpen leren, groeien en ontwikkelen. Ik ben een educator en ik sta toe dat mijn klanten hun eigen intelligente beslissingen nemen, want het gaat om hun toekomst. Ik geef praktische en bruikbare kennis in plaats van alleen maar theorie. 

Samenwerking 

Ik ben een teamspeler en teamleider. Ik doe alles wat nodig is om het team bij elkaar te houden en de teamdoelen te bereiken. Ik richt mij op samenwerking en kom altijd tot een beste oplossing, niet tot een compromis. Ik ben flexibel in mijn werk en in staat om te veranderen als wat ik doe niet werkt. Ik vraag om hulp als ik het nodig heb en ik help anderen die mij om hulp vragen. 

Balans 

Ik benader het leven evenwichtig, omdat ik weet dat de spirituele, sociale, fysieke en familiale aspecten net zo belangrijk zijn als de financiële en intellectuele aspecten. Ik maak mijn werk en mijn belangrijkste taken eerst af, zodat ik voldoende ‘quality time’ heb voor mijzelf en mijn gezin heb. Ook zorg ik voor tijd om mezelf te vernieuwen. 

Plezier 

Ik zie mijn leven als een reis om van te genieten en te waarderen. Ik creëer een sfeer van plezier en geluk, zodat iedereen om mij heen daar ook van kan genieten. 

Systemen 

Ik kijk altijd naar het systeem voor een oplossing. Als er een probleem ontstaat, pas ik eerst een correctie uit het systeem toe. Ik maak bij voorkeur gebruik van een systeemoplossing om te innoveren in plaats van te proberen de mensen te veranderen. Ik blijf trouw aan het systeem en volg het systeem precies, totdat er een nieuw systeem wordt ingevoerd. Zodra ik een kans zie op een verbetering van het systeem, reik ik deze aan bij de eerste gelegenheid. 

Consistentie 

Ik ben consistent in mijn handelen, zodat mijn klanten en teamgenoten zich altijd prettig voelen in de omgang met mij. Ik ben gedisciplineerd in mijn werk en daarom zijn mijn resultaten, groei en succes consistent. 

Dankbaarheid 

Ik ben een oprecht dankbaar persoon. Ik bedank mensen en geef vaak blijk van mijn waardering op verschillende manieren. Zo weet men overal om me heen hoeveel ik alles en iedereen in mijn leven waardeer. Ik vier mijn overwinningen en de overwinningen van mijn klanten en het team. Ik betrap mijzelf en anderen consequent op de dingen die we goed doen. 

Overvloed 

Ik ben een overvloedig persoon, ik verdien mijn overvloed en ik ben gemakkelijk in staat om het zowel te geven als te ontvangen. Ik zorg voor overvloed op alle gebieden van mijn leven, met respect voor mijn eigenwaarde en die van anderen. Ik word beloond voor de mate van overvloed die ik voor anderen creëer en ik accepteer dat ik alleen die mate van overvloed ontvang die hiermee in balans is. 

Onlangs werd ActionCOACH door de Franchise Business Review erkend als een TOP Franchise Cultuur. Dit vakblad evalueert duizenden franchiseformules per jaar en beoordeelt de cultuur van de organisatie. Erkend worden door een onafhankelijke organisatie betekent dat de gevestigde cultuur echt tot de onderneming is doorgedrongen. 

Nu is het tijd om je team en je partners te prijzen en te erkennen voor het werk dat ze doen bij het ondersteunen van je visie en het beleven van de cultuur die je gecreëerd en gevoed hebt. Door ‘cultuur’-prijzen en -rituelen rond je bedrijfscultuurpunten te creëren, zorg je voor een nog spannendere en inclusievere omgeving. 

Hoe meer je je team gericht krijgt op het werken aan gemeenschappelijke doelen en het naleven van de cultuurpunten, hoe eerder je kunt beginnen met WERKEN AAN je bedrijf en je team vol vertrouwen het bedrijf kunt laten leiden. 

Om meer te weten te komen over ActionCOACH bezoek je actioncoachnl.com. 

Partners

Partner Partner Partner Partner