Vier redenen om B2B e-mailmarketing te gebruiken • ActionCOACH

Vier redenen om B2B e-mailmarketing te gebruiken

Het is gemakkelijk om te denken dat ‘sociale media’ tegenwoordig de enige manier is om vooruit te komen.

Bijna elk bedrijf, groot en klein, doet iets met Facebook, Snapchat en / of Instagram. Zeker, jouw marketingstrategie moet ten minste een van deze platforms omvatten. Het zou echter niet de enige marketingstrategie moeten zijn waar je je op concentreert.

E-mailmarketing, waarvan vaak wordt gedacht dat het zijn invloed in de loop der jaren heeft verloren, blijft voor de meeste bedrijven krachtiger dan ooit. Vooral voor lead generatie-doeleinden mag de kracht van e-mailmarketing niet worden onderschat.

Als je ervan overtuigd bent dat e-mailmarketing de weg van de dinosaurus is ingeslagen, dan kun je je vergissen. Hier volgen slechts enkele redenen waarom je op e-mailmarketing zou moeten inspelen als je dat nog niet doet.

Mogelijkheid tot personalisatie

Van alle verschillende communicatiemiddelen is e-mail misschien wel de meest persoonlijke van allemaal. Bedrijfseigenaren houden zich over het algemeen niet bezig met persoonlijke gesprekken op sociale media. Deze media zijn meestal gereserveerd voor massamarketing activiteiten, waarbij er weinig mogelijkheden zijn om de boodschap persoonlijk te maken. In het zakelijk verkeer wordt daarentegen vaak e-mail (Outlook of Gmail) voor een-op-een gesprekken gebruikt. De aard van het medium maakt het gemakkelijk om jouw boodschap aan elke individuele klant aan te passen, zodat je een nauwe band met hem of haar als persoon kunt opbouwen.

Het krijgt meer aandacht in de zakelijke context

Met e-mailmarketing kun je meer persoonlijke interactie met jouw klanten aangaan. Dit staat in schril contrast met sociale media, waarbij je niet genoeg persoonlijke aandacht kunt geven in een zakelijke context. In plaats van te proberen zaken te doen op sociale media, besteden klanten meer tijd aan het lezen van hun e-mails. Omdat ze waarschijnlijk vaker hun e-mail checken dan hun sociale account, maak je een betere kans maakt om effectief met hen te communiceren.

Volume van gebruikers

E-mail heeft drie keer zoveel gebruikers als Twitter en Facebook samen. Facebook en Twitter, exclusief spam, vormen slechts 0,2% van de e-mails die dagelijks worden verzonden. Als je je op een ouder publiek richt, kun je erop rekenen dat veel van hen niet al te actief zijn op sociale media. Hen e-mailen is de beste manier om rechtstreeks contact met hen op te nemen. Zelfs een jonger publiek zal nog steeds openstaan voor e-mail, aangezien het hebben van een e-mailaccount als standaard wordt beschouwd voor bijna alle leeftijdsgroepen.

Doelgericht

Via e-mailmarketing stuur je specifiek gerichte berichten naar je publiek. Elk van deze berichten kan worden getarget op basis van lokale marktomstandigheden, voorkeuren en locatie. Deze methode verwijdert de onzekerheid die marketingstrategieën ondoeltreffend maakt. Doordat je lijsten kunt maken op basis van locatie, branche, bedrijfsgrootte, contactpersonen en meer, zullen jouw marketingcampagnes veel effectiever zijn om jouw doelgroep te bereiken.

Als je al deze voordelen voor jouw eigen bedrijf wilt benutten, moet je vandaag een B2B-strategie voor e-mailmarketing ontwikkelen!

En JA, B2B e-mailen is ook onder nieuwe AVG wetgeving gewoon toegestaan.

Hulp nodig bij het ontwikkelen van een marketingstrategie? Vraag NU een kosteloos coachingsgesprek aan!

Partners

Partner Partner Partner Partner