Wanneer zou je een Business Coach moeten inschakelen? 

Als ondernemer kun je het gevoel hebben dat je alles al helemaal uitgedacht moet hebben. Dat is gelukkig niet altijd het geval. Zelfs de beste ondernemers moeten hun vaardigheden gedurende hun loopbaan bijschaven. En dat is precies waar business coaches uitkomst kunnen bieden.

Ze kunnen helpen om je zakelijke ontwikkeling te versnellen, wat de winst en waarde van je bedrijf zal maximaliseren. In wezen is het inhuren van een business coach betalen voor de ervaring en deskundigheid van iemand anders. 

Maar, hoe weet je wanneer het tijd is om een business coach in te schakelen? In dit artikel onderzoeken we de signalen die aangeven dat het tijd voor je is om in een business coach te investeren. 

Hoe weet je dat het tijd is om met een business coach te werken? 

Er zijn de vele signalen die erop wijzen dat het tijd is om in een business coach te investeren. Zoals bijvoorbeeld:  

  1. Je voelt je overweldigd in je bedrijf;
  2. Je weet wat je moet doen, maar je weet niet zeker hoe je het moet doen;
  3. Je hebt iemand nodig om je ter verantwoording te roepen;
  4. Je hebt iemand nodig om ideeën mee te delen en te bespreken;
  5. Je krijgt in je bedrijf niet de resultaten die je wilt;
  6. Je wilt tijd en geld besparen;
  7. Je wilt je bedrijf laten groeien.

#1 Je voelt je overweldigd in je bedrijf 


Als ondernemer zijn er massa’s dingen waar je aan moet denken. Het kan voelen alsof er te veel te doen is in te weinig tijd. Het is een overweldigend gevoel.
 

Dit jaar, meer dan andere jaren, is het gemakkelijk te begrijpen hoe het runnen van een bedrijf je gestrest en overweldigd kan maken. 

Heb je te veel te doen? 

Ben je bezorgd dat je niet genoeg winst maakt? 

Weet je niet zeker hoe je de zaken vooruit moet helpen? 

Heb je het gevoel dat je geen controle hebt over je bedrijf? 

Als je het gevoel hebt dat je een burn-out dreigt te krijgen, dan kan een business coach je helpen je te focussen op wat echt belangrijk is, en je helpen weer controle over je bedrijf te krijgen. 


#2 Je weet wat je moet doen, maar je weet niet zeker hoe je het moet doen
 


Soms weet je precies wát je moet doen.
 

Maar daadwerkelijk weten hóe je het moet doen, dat is een heel ander verhaal. Dat is waar een business coach van pas kan komen. 

Die kan je door de te nemen stappen leiden om een nieuwe strategie uit te voeren, en je helpen daadkrachtig en doelgericht actie te ondernemen. Of het nu gaat om het lanceren van een nieuw product of een nieuwe dienst, het betreden van een nieuwe markt of een rebranding, een business coach kan je helpen vooruit te komen, en ervoor zorgen dat je het op de juiste manier doet. 


#3 Je hebt iemand nodig om je ter verantwoording te roepen
 


Als ondernemer heb je je werklast en je timemanagement helemaal zelf in de hand. Je bent aan niemand verantwoording schuldig. Dit kan een van de belangrijkste voordelen zijn van het hebben van een eigen zaak – je kunt je tijd indelen zoals je zelf wilt.
 

Maar voor veel bedrijfseigenaars kan het gebrek aan verantwoording ook hun ondergang zijn. De belangrijke taken die je bedrijf vooruit kunnen helpen worden voortdurend van de ‘to-do’ lijst geschrapt als er iets dringenders opduikt. Je merkt dat je voortdurend ín je bedrijf bezig bent in plaats van áán je bedrijf. 

Een business coach kan je helpen door je ter verantwoording te roepen. Zo kun je je op het grote geheel blijven richten en ervoor zorgen dat de dingen die je moet doen om je bedrijf te laten groeien ook gedaan worden.  


#4 Je hebt iemand nodig om ideeën mee te delen en te bespreken
 


Het is eenzaam aan de top!
 

Als je je eigen bedrijf runt, heb je de leiding. Dit betekent echter ook dat het je misschien ontbreekt aan mensen die je in vertrouwen kunt nemen, als het gaat om het bespreken van ideeën voor de toekomst van je bedrijf.  

Het inhuren van een business coach is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je iemand hebt om je ideeën mee te bespreken. Je kunt ze aan de tand voelen, en een gefundeerd inzicht krijgen in de vraag of het een haalbaar idee voor je bedrijf is. 


#5 Je krijgt in je bedrijf niet de resultaten die je wilt 
  


Je denkt dat je weet wat je moet doen om je bedrijf te laten groeien. Je hebt de stappen genomen om je nieuwe strategie uit te voeren.
 

Maar, het werkt gewoon niet. 

Wat doe je dan? 

Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Je bent net te dichtbij om te zien wat er niet helemaal werkt in je bedrijf en hoe je dat kunt verhelpen. 

Dat is het moment om een business coach in te schakelen. Je hebt misschien begeleiding nodig van iemand die buiten het bedrijf staat, om een objectievere kijk te krijgen. Dit kan je meteen helpen te herstellen wat er misgaat om de opbrengsten en de winst te vergroten. 


#6 Je wilt tijd en geld besparen
 


Natuurlijk gaat het inhuren van een business coach gepaard met een eigen investering van tijd, geld en 
moeite. Als je wilt dat het een succes wordt, moet je de coachingsessies, evenementen en workshops bijwonen, en je voorgenomen beslissingen en opdrachten uitvoeren binnen de afgesproken termijn. Maar wat is het alternatief? 

Als je een bedrijf runt moet je nieuwe strategieën leren en toepassen, om te kunnen groeien. Dit kost tijd. En de realiteit is dat je waarschijnlijk zo betrokken bent bij de operationele kant dat het moeilijk is om tijd te vinden om daarvoor opzij te zetten. 

Maar het goede nieuws is dat je, door een business coach in te huren, een sprong voorwaarts maakt ten opzichte van jaren van vallen en opstaan, en de strategieën leert waarvan bewezen is dat ze werken en je bedrijf doen groeien. Zo bespaar je uiteindelijk tijd en geld.  

Plus, als onderdeel van het coachingsproces maken we een kostenanalyse voor je bedrijf, om te bepalen waar geld wordt uitgegeven en waar het mogelijk verspild wordt. Een business coach kan je helpen ervoor te zorgen dat al het geld dat je uitgeeft effectief wordt gebruikt voor een maximaal effect.  


#7 Je wilt je bedrijf laten groeien
 


Wat betekent groei voor jou?
 

Voor sommige mensen betekent het de winst vergroten. 

Voor andere mensen betekent het een nieuw pand openen of meer personeel aannemen. 

Voor sommigen is het beide… 

Wat je doelen ook zijn, een business coach kan je helpen om de nodige stappen te bepalen, en een actieplan op te zetten om je naar die doelen te leiden. 

 

Dus, is het tijd om een business coach in te huren?

Ze kunnen helpen om je zakelijke ontwikkeling te versnellen, wat de winst en waarde van je bedrijf zal maximaliseren.  Als je denkt dat het misschien tijd voor je is om een business coach in te schakelen, neem dan contact op met ons op! 

Partners

Partner Partner Partner Partner