Wat is jouw routekaart?

Als je aan een autoreis begint, heb je een eindpunt in gedachten en is er veel planning. Wat neem je mee? Hoeveel dagen duurt het om daar te komen? Hoeveel tussenstops moet je maken? Hoeveel benzine heb je nodig? Wie zit waar in de auto? Welke soorten snacks worden er ingepakt? Wie heeft de controle over de radio? Bepaal jij de beste route? Neem je de kortste route of de schilderachtige route?  

In de wereld van vandaag vertrouwen we op Google Maps of een elektronische navigator om onze weg te vinden. Maar het punt is dat we niet zomaar achter het stuur van een voertuig kruipen zonder een plan.

 

Heb jij een routekaart voor jouw leven, en jouw bedrijf? 

Waarom is het anders in het bedrijfsleven? Helaas nemen veel MKB-ondernemers en zakenmensen niet de tijd om écht te plannen met een doel in gedachten. Ze hebben niet alleen geen lange termijnplannen voor hun bedrijf, ze hebben ook geen plannen voor hun eigen leven.

CEO en oprichter van ActionCOACH, superondernemer, bestsellerauteur en filantroop Brad Sugars, behandelde dit onlangs in zijn Drive Time-videoserie. Sugars vraagt: “Waar wil staan over vijf jaar, met je leven en met je?” en “Als je geen plan hebt, dan ben je er al.” 

Er zijn vijf belangrijke dingen om te overwegen: 

1. Begin met het einde in gedachten

Dit betekent dat je een idee hebt van hoe jij wilt dat jouw bedrijf eruitziet wanneer het actief draait, groeit en winstgevend is. Zelfs wanneer je zelf niet meer de dagelijkse leiding hebt.

 

2. Maak een bucketlist-plan voor jouw gezin. 

Door een “bucketlistplan” voor het gezin te ontwikkelen, zorg je ervoor dat jouw hele gezin echt het leven leidt dat zij willen, omdat ze een plan hebben uitgestippeld met actieplannen, mijlpalen en tijdlijnen.

 

3. Weten wat je niet wilt, is net zo belangrijk. 

Als je kunt verwoorden wat je wilt vermijden, worden de activiteiten en acties die je moet ondernemen om de negatieve resultaten te vermijden, helder. Dit wordt ook wel de Wet van aantrekkingskracht genoemd, ofwel The Law of Attraction.

 

4. Jouw “peer group” en de mensen met wie jij je omringt zullen je helpen om jouw doelen te bereiken

Afstand nemen van degenen die jouw voortgang blokkeren of die niet in jouw visie geloven, is van cruciaal belang om je uiteindelijke bestemming te bereiken. Omring je met gelijkgestemden en met mensen die al verder zijn dan jij, zodat je je aan hen kunt optrekken.

 

5. Door te kijken naar wat te hebt bereikt in het verleden, kun je de mogelijkheden bepalen die voor je liggen

Soms onderschatten we hoeveel we kunnen bereiken. Maar als we terugkijken en echt alles bekijken wat we in slechts een jaar hebben gerealiseerd, heropent dat een wereld van mogelijkheden. Gerichte en toegewijde actie kan jouw zakelijke en persoonlijke leven veel sneller vooruithelpen dan je denkt. 


Bekijk deze korte video met Brad Sugars over zijn uitgebreide uitleg in de Drive Time-videoserie:

 

Hoe kan een business coach hierbij helpen? 

Being in business should give you more life ofwel jouw bedrijf moet voor jou werkenen niet andersom. 

Een business coach kan je helpen om helder te krijgen wat jij – samen jouw partner – uit het leven wilt halen. Vervolgens is de volgende stap om terug te rekenen wat jouw bedrijf dan voor jou moet opleveren in termen van tijd en geld om dit waar te maken. Dit proces noemen we een Alignment of afstemmingssessie om absolute duidelijkheid te krijgen over waar jouw bedrijf nu staat en waar je naar toe wilt.  

De uitkomst hiervan is de drijvende kracht achter het coachingstraject. Samen met jouw coach ga je dan aan de slag om stap voor stap jouw levensdoelen waar te maken door een bedrijf op te bouwen dat kan werken zonder jou.  

De eerste stap; plan HIER een afspraak voor een gratis strategiegesprek met een ActionCOACH 

 

Partners

Partner Partner Partner Partner