Winstmarges zijn cruciaal voor groei • ActionCOACH

Winstmarges zijn cruciaal voor groei

Winstmarges zijn cruciaal voor je winstgevendheid.

Je kunt een snelgroeiende onderneming hebben, maar zonder acceptabele winstmarges zullen al jouw groei-inspanningen voor niets zijn. Het is van cruciaal belang dat je niet alleen jouw algemene marges kent, maar je zult deze ook per product of diensttype dienen te kennen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Omdat je er zeker van wilt zijn dat je zo vaak als mogelijk jouw producten en diensten met de hoogste marge promoot en verkoopt.
Dit zijn de ‘game-changers’ voor jou. Het zijn deze producten en diensten die de middelen bieden om jouw kosten te dekken en je te voorzien van middelen om in jouw bedrijf te investeren.

Twee manieren

Er zijn twee primaire manieren waarop je de winstmarges in jouw bedrijf kunt verbeteren – je uitgaven verminderen of je prijzen verhogen.

De meeste bedrijfseigenaren schieten in de kramp bij de gedachte om de prijzen te verhogen, vooral in de huidige broze markt. Als je echter het harde werk hebt gedaan om een unieke verkooppositie te creëren en je écht van je concurrentie te onderscheiden, kan het verhogen van jouw prijzen een optie zijn.
Het is vooral angst voor het onbekende dat ondernemers ervan weerhoudt de stoute stap te zetten om hun marges te verhogen door middel van een prijsstijging. Maar onderzoeken hebben aangetoond dat jouw loyale klanten niet alleen zaken met jou doen vanwege de prijs. De meesten zullen jouw redenering begrijpen en waarderen en zullen sterke, loyale klanten blijven – dat wil zeggen als je ze hebt behandeld alsof ze speciaal waren én manieren hebt gevonden om meer te leveren dan ze van je verwachtten.

Snijden in de kosten is vaak makkelijker, maar niet noodzakelijkerwijs de juiste stap om te maken als je jouw bedrijf wilt laten groeien.
Het elimineren van verspilling is altijd goed, maar vaak zien we kostenbesparingen in de vorm van het elimineren van diensten, het verminderen van het personeel en het verminderen van jouw vermogen om jouw beloften na te komen.

Behoed je ervoor dat je niet jouw operationele efficiëntie en snelheid van levering beïnvloedt als je jouw uitgaven vermindert. Het laatste wat je wilt doen is een ‘ik ook’ bedrijf te worden, gewoon door in feite jouw uniekheid en serviceniveau weg te bezuinigen.

Doorlichten van je bedrijfsvoering

Nu, met die voorzichtigheid in gedachten, zijn er altijd manieren om efficiëntie te behalen en de effectieve kosten van jouw systeem te verminderen. Toyota en andere grote productiebedrijven zijn meesters in kostenvermindering door verspilling te verminderen, efficiëntiewinsten, lagere voorraden en onnodige verplaatsingen van mensen en benodigdheden. Als zij het kunnen, kun jij dat ook.

Wanneer was de laatste keer dat je jouw bedrijfsvoering kritisch hebt geëvalueerd met het oog op efficiëntie en vermindering van onnodige stappen in jouw proces?

Dit is een krachtige manier om kosten te verminderen, terwijl tegelijkertijd jouw productiviteit en klanttevredenheid worden verbeterd. Als je niet vertrouwd bent met de gereedschappen en technieken om dit te doen, stuur mij een bericht om hier een keer met jou naar te kijken.

Marges eerst

De uitdaging is om eerst jouw marges te kennen, en er vervolgens doelbewust en met regelmaat aan te werken om ze te verbeteren. De trend voor jouw marges moet een opwaartse zijn. Werk hard aan dit laatste segment van het Business Chassis en je zult je positioneren voor fenomenale groei en ongelooflijke winst.

Partners

Partner Partner Partner Partner